nlc.hu
Szabadidő

48 államban szálltak le 48 óra alatt

48 államban szállt le a pilótapáros 48 óra alatt

Elég ambiciózus célt állított maga elé az amerikai pilótapáros, de még ezt is sikerült túlszárnyalniuk 53 perccel, ugyanis a nagy repülésre elég volt 47 óra és 7 perc.

Michigan államban kezdődött el az útjuk, majd 47 órával és 7 perccel később Maineben szálltak le, közben pedig 46 másik amerikai államot érintettek. És nem csak úgy, hogy átszálltak felettük, hanem minden egyes amerikai államban leszálltak egy reptéren. A merész akcióra egy korábbi Guiness Rekord megdöntésének céljával vágott neki az Aaron WilsonBarry Behnfeldt pilótapáros, akik az útra magukkal vittek egy szerelőt, Thomas Twiddyt is a biztonság kedvéért – írja a UPI.

A kapitány és a repülője

A kapitány a repülője előtt (részlet az ABC riportjából)

Az ötlet Barry Behnfeldt kapitány fejéből pattant ki, aki meggyőzte Aaron Wilsont, hogy legyen a másodpilótája a küldetés során. A nagy úthoz egy hatüléses, 1980-ban készült Piper PA-32R gépet használtak, ami nem hagyta őket cserben a küldetés során. Az eseményt azzal koronázták meg, hogy a célhoz érve kiírták az égre, hogy 48N48. Az eseménynek saját weboldalt hoztak létre, és jelenleg folynak az egyeztetések a Guinessel arról, hogy bekerüljenek a Rekordok könyvébe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top