nlc.hu
Szabadidő

Nyári és téli programok is várják a ragadozómadarak szerelmeseit a Francia Alpokban

Sasokkal síelhetünk a francia Alpokban – videó

Ahhoz, hogy megtanuljuk tisztelni az élőlényeket, néha fontos testközelbe kerülni velük.

A francia Alpokban található egy csodás hely, amit ajánlott meglátogatni mindenkinek, akinek a szívéhez közelállnak a ragadozómadarak, ez aLes Aigles du Léman. Itt nyáron és télen is nagyon sok programmal várják az érdeklődőket, aki szeretné, még sasokkal is síelhet. 

Ennek a különleges állatparknak, és az ott tartott bemutatóknak persze nem a szórakoztatás a fő célja, hanem az állat- és természetvédelem, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy milyen értékek vesznek körül minket, és hogy azokat meg kell óvni. A park egyik kedvelt természetvédelmi nagykövete pedig nem más mint Flecther, a réti sas, Jacques-Olivier Travers solymász egyik madara. 

„Rengeteg rendezvényt és programot szervezünk, amivel azt szeretnénk tudatosítani az emberekben, hogy ezek a madaraknak itt élnek velünk, és ezt el kell fogadnunk. Reméljük, hogy sikerrel járunk” – nyilatkozta Flecther.

Hozzátette, munkatársaival azon dolgoznak, hogy növeljék a vadon élő populációk mértékét, ami nem könnyű feladat, nagyon kevés olyan pár van ugyanis, amelyek a természetben él, ezért szükség van arra, hogy a fogságban élő madaraknak minél több fiókájuk legyen, amiket aztán szabadon lehet engedni. 

Jacques Olivier Travers karján egy rétisassal 2014-ben

Jacques Olivier Travers karján egy rétisassal még 2014-ben. (Fotó: Thomas Samson/ AFP)

(via Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top