nlc.hu
Szabadidő

Turisták szörföztek a velencei Canal Grandén

Turisták szörföztek a velencei Canal Grandén, kemény büntetést kaptak érte

Két férfi úgy döntött, hogy szörfözik egyet a Canal Grandén. Nem volt jó ötlet.

Szerda reggel két férfi Velence központi csatornáján, a Canal Grandén fel-alá szörföztek elektromos szörfdeszkáikon, írja a CNN. A Canal Grande az UNESCO világörökség részét képezi, és egyben Velence fő vízi útja is. 

Canal Grande

Két szörfös a Canal Grandén randalírozott.
(Fotó: Getty Images)

Itt száguldoztak a szörfösök a csatornán közlekedő vízibuszokat és taxikat kerülgetve, és bár ők jól szórakoztak, az ötletet nem díjazták a hatóságok.

Sőt, Luigi Brugnaro polgármester a Twitteren közzétett egy videót a szörfösökről, és „fennhéjázó idiótának” nevezte őket, akik gúnyt űztek a városból. A polgármester annyira felháborodott, hogy egy vacsorát is felajánlott annak, aki segít beazonosítani a két férfit.

Végül elfogták a szörfösöket, a deszkákat – amelyek értéke mintegy 25 000 euró (több mint 10 millió forint) – elkobozták, mert nem voltak biztosítva, és a férfiakat egyenként 1500 eurós (607 ezer forint) bírsággal sújtották, mert veszélyeztették a csatorna hajózhatóságát. Ezenfelül azonnal kiutasították őket a városból.

Kész szerencse, hogy nem tetézték a mutatványukat azzal, hogy ők is úgy szörföznek, mint Felicity Palateer ausztrál szörfös egy avantgard művészeti projekt keretein belül: pucéran. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top