nlc.hu
Szabadidő

Zivatar is lehet a pót-tűzijáték napján

Szombati zivatarra figyelmeztet az OMSZ: mi lesz a tűzijátékkal?

Egy hete elmaradt a tűzijáték az államünnepen egy téves esőriasztás miatt. Az OMSZ friss előrejelzése szerint most sem zárható ki teljesen egy vihar a szombati napra.

Viharriasztás miatt halasztották el múlt héten a tűzijátékot, és mivel a vihar nem jött, óriási balhé alakult ki az Országos Meteorológiai Szolgálat működése körül, a szervezet két vezetőjét a miniszter – kissé érthetetlen módon – gyorsan leváltotta. Úgy fest, ezen a hétvégén is van miért izgulni az OMSZ-nél, hiszen van rá esély, hogy szombaton zivatar érkezzen a főváros fölé – írja a hvg.

Augusztus 20.-i tűzijáték

A 2021-es tűzijáték még rendben lement (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Az előrejelzés szerint ma csak a Nyugat-Dunántúlon alakulhat ki zivatar, de nem túl nagy eséllyel, viszont ha összejön, sok (10-15 mm) csapadékkal, akár jégesővel jár és erős széllökések társulhatnak hozzá. Szombaton ennél már több az esély a zivatarokra napközben, de főként a Dunántúlon. Ha ez valahol összejön, akár a 15-30 mm csapadékmennyiség sem zárható ki, és viharos széllökések, valamint jégeső is kísérheti a lezúduló csapadékot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top