nlc.hu
Szabadidő

Felesleges telefonokkal bombázzuk a segélyhívót

Naponta közel 6000 felesleges telefonnal bombázzuk a segélyhívót, elképesztő indokokkal hívják az emberek a 112-t

Majdnem minden második hívás indokolatlanul fut be a magyarországi segélyhívó munkatársaihoz a 112-es telefonszámra. Olykor egészen elképesztő indokokkal hívják őket, amiből a rendőrség megosztott egy ízelítőt.
Telefon

Egy kollégám dolgozott ott, szőlőt adott el a tűzoltóknak. Azt szeretném mondani, hogy nekem is van eladó.

-Menet közben az asszony azzal fenyegetőzik, hogy kiugrik a kocsiból. Mit csináljak?

-Zárja be az ajtót, uram, vagy álljon félre és beszéljék meg.

Ez csupán két kiragadott példa abból a rengetegből, amit a Magyar Rendőrség tett közzé a Facebook-oldalán, ahol több mint ötpercnyi ízelítőt kapunk azokból a hívásokból, melyekkel teljesen feleslegesen terhelik le a segélyhívó munkatársait. Idén július 31-ig összesen 1 237 359 olyan hívást kaptak, ami után nem kellett riasztani sem rendőrt, sem mentőt, sem tűzoltót, ami azt jelenti, hogy naponta 5836 teljesen felesleges hívás érkezik hozzájuk – derül ki a Telex cikkéből.

A válogatásból kiderül, hogy volt, aki a Dankón szeretett volna magának muzsikát kérni, de egy különösen furcsa hívásban egy idős néni Zsuzsikát kereste, akit szeretett volna a születésnapján felköszönteni, és hiába mondta el többször is a segélyhívó munkatársa, hogy ő nem Zsuzsika, a néni nem tágított.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top