nlc.hu
Szabadidő

Az összes szerelmi szál az Én még sosem...-ben

Én még sosem… Voltam szerelmes: Ki kivel van a Netflix legjobb romkom sorozatában?

Az Én még sosem… a tökéletes tini-sorozat: tele van tomboló hormonokkal, szerelemmel és hosszabb-rövidebb életű kapcsolatokkal. Most, hogy a harmadik évad is kijött, megnéztük, hogy állnak a lányok a párkereséssel.

Mindy Kaling igazán tudja, hogyan kell jó romkomot készíteni: a karrierjét az amerikai A hivatal című sorozat író-színésznőjeként kezdő Kaling már többször is bebizonyította, hogy nemcsak a műfaj „kom”-részéhez ért (mert tény, hogy kiváló érzéke van a vígjátékokhoz), hanem a „rom”-hoz is. Minden korosztálynak készített már elsősorban romantikára fókuszáló sorozatot – a Mindy Project a 30-as, az Egyetemista lányok szexuális élete a 20-as éveiben járó nőket, az Én még sosem… pedig a tiniket szólítja meg –, de bármelyik generációhoz is tartozunk, garantáltan élvezni fogjuk mindet.

Az Én még sosem… jelenleg a harmadik évadánál tart, és a tény, hogy a premierrel egyből a Netflix top 10-es listájának első helyére katapultált (és azóta sem lökték le a toplistáról), bizonyítja, hogy Kaling valóban mestere a romkomoknak. Még akkor is, ha a főszereplője olyan zűrös, döntésképtelen, bizonytalan és reménytelenül romantikus, mint Devi Vishwakumar…vagy bármelyik átlag tinédzser. A Kaling saját gimis élményei által inspirált sorozat mesél barátságról, az iskolai élet kihívásairól, gyászról és családi örökségről, kapcsolatokról, de elsősorban szerelemről. Merthogy abból van bőven az Én még sosem…-ben: Devi és barátai, illetve unokanővére, Kamala nem kicsit kalandos utat jártak be eddig. Lássuk, ki hogy áll románc-fronton az utolsó, negyedik évad előtt! (Vigyázz, a cikk spoilereket tartalmaz a harmadik szezonról.)

Devi

A sztori középpontjában egyértelműen az Én még sosem… legszexőrültebb szüze, Devi (Maitreyi Ramakrishnan) szerelmi élete áll, akinek már a sorozat első epizódjában eltökélt szándékában állt elveszíteni a szüzességét a suli legnépszerűbb pasijával, Paxtonnal (Darren Barnet). Nos, ez a küldetés – egyelőre – nem jött össze, de Devit ez nem tántorítja el attól, hogy a társadalom, a suli menő csajai és a saját maga által önmagára helyezett nyomásnak behódoljon. Csakhogy a harmadik évad végére úgy néz ki, azt az embert választja, akivel őszinte, valódi kötődés és kölcsönös vonzalom alakult ki az évek során.

Én még sosem

Fotó: Netflix

Ő pedig nem más, mint Ben (Jaren Lewison), aki mostanra bebizonyította, hogy az iskolai rivalizálásuk ellenére – amivel valljuk be, csak ösztönzi Devit, és fordítva – nagyon jó barátja a lánynak. Még azután is mindig az ő érdekeit nézi – ennek következtében szakít vele Aneesa (Megan Suri) –, hogy Devi a második évadban összetörte a szívét. Ben és Devi tehát igazán összeillenek, mi pedig örülnénk neki, ha egymás mellett kötnének ki a fináléban. Annak ellenére, hogy mi a kezdet kezdetétől fogva a #TeamPaxton-csapatot erősítjük. Így viszont, a srácot, akivel bár Devi összejött, végül szakítottak, szívesen megtartjuk magunknak. Kevés karakter ment keresztül akkora fejlődésen ugyanis, mint Paxton: sokkal érettebb lett, érzelmileg és értelmileg is, most már céljai vannak és nem elégszik meg azzal, hogy ő a suli szépfiúja.

Én még sosem

Des, Devi és Paxton (Fotó: Lara Solanki/Netflix)

A harmadik évadban egyébként egy rövid ideig egy új játékos is pályára lépett, méghozzá Des (Anirudh Pisharody), Devi papíron tökéletes párja. Ben és Paxton patikamérlegen mért egyvelege: intelligenciája kihívást jelent Devi számára, külseje pedig fenyegetést Paxton „jópasi”-koronájára. Emellett pedig egy rendes, indiai fiú, akit Devi anyja is elfogadott. Csakhogy a srác a túl szép, hogy igaz legyen példája, aki bármennyire is azt mutatja, mégsem tud szabadulni a kulturális béklyóiból, ezért mikor az anyja ráparancsol, hogy szakítson Devivel, nem száll szembe vele, sőt: gyáván a ghostingolás útjára lép.

Eleanor

Devi álmodozó, fellegekben járó legjobb barátnője, Eleanor (Ramona Young) is úgy néz ki, hogy megtalálta a hozzá illő Nagy Ő-t. A lehető legváratlanabb helyen. A színészi babérokra törő lány az első évadban a kedves, lojális Oliverrel (Martin Martinez) járt, aki azonban nem tudta tartani a lépést Eleanorral, ezért a lány annak elkerülésének érdekében, hogy ne egye meg Olivert reggelire, szakított vele. Ekkor lépett be a képbe egyenesen a Disney Channelről Eleanor látszólagos lelki társa, hiszen Malcom (Tyler Alvarez) már sikeres színész(nek képzeli magát).

Én még sosem

Eleanor és Trent (Fotó: Netflix)

A fiú azonban a Disney Channel után a Sherman Oaks Gimnáziumban is folytatta a színészkedést: manipulálta és kihasználta Eleanort. Szerencsére a lány végül rájött, hogy ennél sokkal jobbat érdemel. Így végül szakított Malcolmmal, és esélyt adott a srácnak, akivel bebizonyították, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Merthogy Eleanor barátja jelenleg nem más, mint Paxton vicces legjobb cimborája, Trent (Benjamin Norris). Mindketten tudják, hogy a másik miatt jobb emberekké váltak, Trent pedig tudtán kívül is beteljesítette Eleanor valószerűtlen fantáziáját is arról, hogyan is kéne kinéznie az első szexuális élményének. Ezenfelül a kapcsolatuk az idő és a barátok próbáját is kiállta: Trent és Eleanor románca talán a leghosszabb ideje tartó viszony az Én még sosem…-ben, de a szerelmesek nem hanyagolják el a barátaikat sem egymásért. Sőt: Trent gyakran lóg együtt Devivel és Fabiolával, Eleanor pedig még akkor is jelen volt, amikor Paxton megtudta, hogy felvették az egyetemre.

Fabiola

Az első évad jelentős részét Fabiola (Lee Rodriguez) identitáskeresése és később coming outja tette ki. A szezon végére elég bátorságot gyűjtött ahhoz, hogy bevallja az érzéseit Eve-nek (Christina Kartchner), akibe titokban már régóta fülig belezúgott. A folytatásban az ő kapcsolatuk – ami Eleanor és Trentéhez hasonlóan tartós volt – kihívásait láthattuk, a gondot pedig elsősorban az jelentette, hogy Fabiola nincs igazán képben a popkultúrában és nem ismerte a leszbikus közösségen belüli kimondatlan szabályokat, szokásokat. De Eve-ről kiderült, hogy fantasztikus barátnő, akit ez egyáltalán nem érdekelt. Szuper párost alkottak, éppen ezért sajnáljuk annyira, hogy a harmadik évad elején Eve-nek el kellett költöznie, a kapcsolatukat pedig megölte a távolság.

Én még sosem

Addison és Fabiola (Fotó: Lara Solanki/Netflix)

Fabiola viszont nem maradt sokáig szingli: a Bennel frissen szakított Aneesa és közte kezdtek el alakulni a dolgok. Először váratlanul elcsattant egy csók, amit hónapokon át tartó egymás iránti vágyakozás követett, hogy végül hivatalosan is összejöjjenek. A lányok azonban hamar rájöttek, hogy sokkal jobban működnek barátokként, főleg miután Aneesa meglátta az instant fellángoló szikrákat Fabiola és Des egyik barátnője, Addison (Terry Hu) között. Miután Fabiola az évadzáróban elmesélte a barátainak, hogy Addisonnal elvesztette a szüzességét, a lány új barátnője remélhetőleg visszatér a fináléra is.

Kamala

Ugyan az Én még sosem… elsősorban tini romkom, a szerelmi életünk nem fog egy csapásra megoldódni az érettségi után. Nem vár ballagáskor a szőke herceg fehér lovon, akivel boldogan élünk, amíg meg nem halunk (legalábbis általában). Nem, a Nagy Ő keresése a húszas éveinkben, fiatal felnőttként is folytatódik, és ez az út is ugyanúgy tartogat buktatókat, zsákutcákat és kihívásokat. Ezt képviseli a sorozatban Devi unokanővére, a tudósként Amerikába költözött Kamala (Richa Moorjani). Az ő esetében a kulturális nyomás is nehezíti a párkeresést: ha ugyanis nem talál magának még „vénlány kora” előtt egy optimális férjjelöltet, az Indiából idelátogató nagymamája minden további nélkül leszervez egy elrendezett házasságot.

Ennek elkerülése érdekében Kamala egy ideig egy Steve nevű pasival randizgatott, ám nem tudta sokáig kibekkelni vele a dolgot. Ekkor jött Prashant (Rushi Kota), aki szöges ellentéte volt annak, akit Kamala várt mint kijelölt férjjelölt. Kedves volt, helyes és sok közös volt bennünk, így szinte az egész második évad során egy párt alkottak. Kamala azonban rájött, hogy még nagyon nem áll készen a házasságra, így az évadzáróban megszökött a potenciálisan eljegyzési vacsoráról. Hogy hová?  Karaokézni ment Devi egyik tanárával, Manishsal (Utkarsh Ambudkar). Bár a családja – elsősorban a nagymamája – kezdetben nem igazán fogadta el Manisht, hiszen bár indiai származású, mégsem ismeri a kultúrát és egy az egyben amerikai, Kamala igazán boldognak tűnik mellette. És miután végül a srácnak sikerült elvarázsolnia a nagyit is, látszólag semmi sem állhat az útjukba – erősen ajánljuk, hogy ez így is maradjon, Kamala és Manish ugyanis az egyik legaranyosabb páros a sorozatban.

Én még sosem

Fotó: Netflix

Úgy tűnik tehát, hogy a maga módján mindenki révbe ért, a negyedik évadban pedig már csak Devire vár a feladat, hogy megtalálja a maga hercegét… Vagy éppenséggel megtanulja megszeretni saját magát és azt, milyen jól megállja a helyét egyedül is. Hiszen végső soron mindenki #TeamDevi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top