nlc.hu
Szabadidő

Augusztusi Netflix-ajánló

Izgalmas új filmek és több kedvenced folytatása is jön a Netflixre augusztusban

Havi ajánlónkban sorra vesszük az érkező sorozatokat, folytatásokat és filmeket. A Netflix pedig ezúttal leginkább utóbbi kategóriára erősített rá, amit nem is bánunk: lehet válogatni, hiszen az augusztusi kínálatban akciófilmtől romkomig számos opció megtalálható.
Augusztusi netflixes ajánló

A Netflix a nyáron inkább sorozatokban villantott nagyot (*khm* Stranger Things *khm*), és az évszak utolsó havára hagyták a filmpremierek többségét: többek között Jamie Foxx, Lili Reinhart és Kevin Hart újdonságait is csekkolhatod augusztusban. Ám ez persze nem azt jelenti, hogy ne érkeznének nagy kedvenceid következő – egyes esetekben egyenesen befejező – évadai vagy épp friss sorozatok, amiket biztosan előszeretettel fogsz ledarálni.

Nézzük először, milyen újonc szériák pályáznak a hónapban a rajongásodra! Lesz például egy könnyed romantikus vígjáték, A partnerség nyomában, ami egyben egy erős társadalmi lenyomata annak, milyen nőként (pláne nem fehér nőként) egy férfiak uralta ágazatban dolgozni. Esetünkben jogászként. Ingrid Yun is ügyvéd, és nem is akármilyen! A kemény munkája pedig lassan beérni látszik, ugyanis minden nappal közelebb kerül ahhoz, hogy partner legyen az irodájánál, ezzel áttörve az üvegplafont – ám ezt az előléptetést a legkevésbé sem egyszerű megszerezni, és rengeteg vetélytársa akad. Mint a régi szerelme, Jeff Murphy. Kérdés, hogy Ingrid ambíciói hagynak-e elég helyet az életében a romantikának…

A Netflix e havi nagy dobása sorozatok terén azonban nem ez lesz, hanem a Sandman – Az álmok fejedelme. A Neil Gaiman képregényének adaptációja egy epikus fantasy történetet mesél el. A hivatalos szinopszis szerint „létezik egy másik világ – az Álom –, amely akkor vár ránk, ha lehunyjuk a szemünket és elalszunk. Itt a Sandman, az álmok mestere (Tom Sturridge) segít alakot önteni titkos félelmeinknek és fantáziáinknak. Ám amikor a Mestert váratlanul elfogják és egy évszázadra börtönbe zárják, hiánya olyan események sorát indítja el, amelyek örökre megváltoztatják mind a valós, mind pedig az álomvilágot. A rend helyreállításához Álomnak különböző világokon és idővonalakon kell átutaznia, hogy helyrehozza hosszú létezése alatt elkövetett hibáit, miközben felkeres régi barátokat és ellenségeket, és új lényekkel – kozmikus és emberi – találkozik.” A sorozatban Sturridge-en kívül olyan színészekkel találkozhatsz, mint Charles Dance, a szintén a Trónok harcából is ismert Gwendoline Christie, David Thewlis, Stephen Fry vagy Jenna Coleman, aki többek között a Doctor Whoból lehet ismerős.

A sztárparádé egyébként a filmes szekcióban is folytatódik. Úgy, mint mondjuk a Nappali műszak című fantasy-akcióvígjátékban, ahol Jamie Foxx Bud Jablonskija mellett Snoop Dogg és Dave Franco is megfordul, hogy segítsék főhősünket a vámpírvadászatban. A magát medencetakarítónak álcázó Bud tehát a vámpírok megölésével keres valójában pénzt, és keményen írtja a vérszívókat, hogy jó életet biztosíthasson kislányának. A film egészen nagy elmebajnak tűnik a trailer alapján (ami elsülhet szuperül, de persze nagyon rosszul is – utóbbi esetben ne minket utálj, légyszi), és ahogy azt az előzetes is üzeni: a filmért azok a srácok felelősek, akik „megtanították John Wicket verekedni”, ez tehát a Keanu Reeves-féle akciófilmek kaszkadőrjeinek első filmje. Ez alapján pedig, ha másra nem, rengeteg akcióra biztosan számíthatsz!

Ha már a vígjátékoknál tartunk: Kevin Hart is új filmmel jelentkezik. Az Énidőben egy háztartásbeli apukát alakít, aki hosszú évek óta először ismét felveszi a kapcsolatot gyerekkori barátjával (Mark Wahlberg), hogy együtt töltsenek egy bulizós hétvégét. Ez lesz Sonny énideje, amire a hétvége után feltehetőleg már nem fog annyira vágyakozni…

Egyik film sem a te stílusod? Mit szólnál egy A nő kétszert idéző romkomhoz Lili Reinharttal? A Riverdale-ből kiugrott színésznő Natalie-t alakítja, akinek egy egyetemi buli következményeként két irányba mehet az élete: az egyikben várandós lesz és hazaköltözik, ahol fiatal anyukaként kell helytállnia, a másikban pedig Los Angelesbe költözik karriert építeni. Natalie mindkét útján megismeri az életre szóló szeretetet, igyekszik művészként is érvényesülni és megtudni, ki is ő valójában. Fontos kérdéseket feszegető, mégis szívet melengető filmnek ígérkezik a Nézz mindkét irányba!, ezért szerintünk bérelt helye lesz a listádon.

A romantikus vonalon maradva szólunk, hogy érkezik az újabb felvonása a megosztó 365 napnak. Ha már egyszer elkezdted, és nem szereted befejezetlenül hagyni a dolgokat, akkor örülni fogsz: ez lesz a szerelmes maffiasztori lezárása, amiben végre kiderül, hogyan éri el a happy endet Laura és Massimo kapcsolata.

Sorozatos kategóriában is érkezik egy finálé, méghozzá a Locke & Key – Kulcs a zárját fog véget érni a hónapban a harmadik évadával. És ne aggódj, a készítők amúgy is pont ennyi szezont terveztek a történethez, ezért – remélhetőleg – nem érzed majd úgy, mintha összecsapták volna a befejezést, de a Locke családra azért így is nagy kalandok és komoly megpróbáltatások várnak. Nem spoilerezünk, de a második évad befejezésével azért bőven maradt még izgulni való így a végére – ebből hozott némi ízelítőt a Netflix az előzetesben.

Személyes kedvencünket hagytuk a végére, ami nem más, mint Mindy Kaling tinisorozata, az Én még sosem…. A Locke & Key-hez hasonlóan ennek is a harmadik évada jön, ám Devitől, az ő szerelmi háromszögétől (#teamPaxton) és barátaitól egyelőre még nem kell búcsút venned. A John McEnroe, teniszező által briliánsan narrált sorozat ugyanis a teljes gimis élményt igyekszik bemutatni, négy iskolás év pedig négy évadot jelent. A mostaniban pedig a Netflix szerint legalább annyi kínos szitut, és még több drámát várhatunk, mint ahogy azt az Én még sosem…-től megszokhattuk.

Az augusztusban érkező premierek teljes listáját itt böngészheted át:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top