nlc.hu
Szabadidő

Májusi Netflix-ajánló

Globalizáció a Netflixen: májusban a világ minden tájáról érkeznek izgalmas újdonságok

Szerencsések leszünk, ha nem fulladunk bele a rengeteg újdonságba, amivel a Netflix készült májusban.

Míg márciusban inkább a nagy kedvencek folytatásai, áprilisban pedig sorozatdömping jellemezte a Netflix kínálatát, addig a május a filmek rajongóinak és az újdonságokra éhezőknek kedvez a streaming platformon. A következő évadok műfaja ezúttal a realitykre korlátozódik – jön például a Meleg szemmel 7. és a Hollywoodi Ingatlanosok 6. évada –, cserébe izgalmas dokuk és magyar produkciók is felkerülnek majd a hónapban a Netflixre. A legjobban várt újdonság persze egyértelműen a Bridgerton spin-off sorozata, a Sarolta királyné: Egy Bridgerton-történet lesz, de nézzük, mi minden vár még rád a májusi kínálatban!

Sarolta királyné: Egy Bridgerton-történet

Fotó: Liam Daniel/Netflix

Kihagyhatatlan filmek

A Netflixet böngészve ismét nagy adag magyar opció jön majd veled szembe a hónapban. Május 3-án kerül ki a platformra a Hosszú Katinkáról készült dokumentumfilm (nagyon nem meglepően Katinka címmel). Azonnal nyári hangulatba hoz majd a #Sohavégetnemérős, ami a hónap végén, 25-én debütál – Fluor Tomi nagy örömére, aki a hír hallatán még a magyar Netflix Instagram-posztjához is kommentelt három szívecskeszemű emojit. Enyedi Ildikó és Madarász Isti új filmjeit is bepótolhatod, ha mozis pályafutásuk alatt lemaradtál volna róluk. Az Átjáróház szerintünk a tavalyi év egyik legeredetibb és legjobb magyar filmje volt – 17-én robban be a Netflixre, és ha szereted a romantikus fantasy sztorikat, akkor teszel magadnak egy szívességet, és megnézed. Enyedi pedig A feleségem történetével hódítja meg 23-ától a streaming platformot, melyben Füst Milán regényét dolgozza fel.

És ha már Enyedi Ildikó alkotásával elindultunk a nemzetközi produkciók útján, akkor gyorsan szólnánk, hogy mexikói vígjáték (¡Que viva México! – 5-én), lengyel tinidráma (Fanfic – Ki vagyok én? – 17-én), indiai krimivígjáték (A jackfruit rejtélye – 19-én), német háborús film (A katonaszökevény – 26-án) és spanyol horror (Tin & Tina – 26-án) is elérhető lesz a Netflix kínálatában.

De a streamingszolgáltató e havi nagy dobása nem más lesz, mint az Anya. A főszerepet Jennifer Lopez alakítja: ő az a bérgyilkosnő, aki a veszélyes ellenségei elől bujkálva feladta a kislányát, és csak messziről tartotta őt szemmel. Amikor pedig kiderül, hogy a lánya életét is fenyegetik, visszatér korábbi rejtekhelyéről, hogy megmentse őt. Az akciósztár J. Lo. mellett többek között olyan színészek bukkannak fel a képernyőn, mint Joseph Fiennes vagy Gael Garcia Bernal. 12-étől nézheted.

Mint mondtuk, érdekes dokukkal is erősít a Netflix májusban. Így például folytatódik a tragikus sorsú, mostohán kezelt nőket bemutató filmek hulláma: Pamela Anderson után Anna Nicole Smith, modell életét meséli el az Anna Nicole Smith: Nem ismertek engem 16-án. De néhány nappal korábban, 10-én érkezik Jada Pinkett Smith executive felügyelete alól a Kleopátra, Egyiptom királynője is. A már most nagy port kavart produkció – melyben egy fekete színésznő alakítja a címszereplőt – egyébként az Afrikai királynők című sorozat második évada lesz. Ezzel pedig elértünk ahhoz, milyen sorozatokkal bővül a streaming platform kínálata a hónapban.

Sorozatos újdonságok

A nemzetközi helyzet a sorozatoknál is fokozódik. 2-ától nézhetünk török sorozatot, A szabó címmel, melyben a címszereplő a legjobb barátja menyasszonyának készít ruhát, azonban mindhárman sötét titkokat rejtegetnek, amik fenekestől felforgatják az életüket. 10-én érkezik finn produkció is: a Táncos fivérekben két testvér megnyitja a saját klubjukat, azonban hamar rájönnek, hogy a családi vállalkozás nem mindig a legjobb ötlet, ha továbbra is jó tesók akarnak maradni. A spanyol sorozatok szerelmesei sem maradnak magukra: 19-én debütál A csend rabságában. Ebben az egészen sötétnek ígérkező sztoriban Sergiót ismerhetjük meg, aki azóta nem szólt egyetlen szót sem, hogy megölte a szüleit hat évvel ezelőtt. Ugyan kiengedték a börtönből, de csak azért, hogy az őt megfigyelő pszichiáter tisztességtelen módszerekkel megpróbálhassa kinyomozni, mi is történt pontosan.

Mindezeken túl a koreaiaktól is kapunk egy újabb produkciót 12-én, amire nagyon gyorsan rá lehet függeni – pont, mint anno a Squid Game-re. A kézbesítő ezúttal is a társadalmi különbségeket mutatja be az országban, ezúttal egy disztópikus jövőbe helyezve a történetet. 2071-ben már 40 éve volt, hogy olyan súlyos klímakatasztrófa sújtotta a koreai félszigetet, hogy az sivataggá vált. A népességnek csupán az 1 százaléka maradt életben. A nagy részüknek a kézbesítők szállítják az oxigént és mindent, ami a túléléshez szükséges – egyikük pedig úgy dönt: ideje megdönteni a rendszert.

Bár azt mondtuk, hogy folytatásokban nem bővelkedik a május, ha úgy vesszük, mégis két nagy kedvenc történetét viszik tovább a következő sorozatok. Egyrészt a már említett Sarolta királyné: Egy Bridgerton-történet, ami a Bridgertonból jól ismert királyné fiatalkorát meséli el. Bár legszívesebben mi is Colin és Penelope szerelmének kibontakozását néznénk inkább a harmadik évadban, az tény, hogy a spin-off is egészen ígéretesnek tűnik. Már csak azért is, mert Sarolta castingja egyszerűen hibátlan. A fiatal, jövendőbeli királynét (akinek semmi kedve feleségül menni élete leendő nagy szerelméhez) alakító India Amarteifio egy az egyben úgy néz ki, mind az idősebb énjét megformáló Golda Rosheuvel. A már megszokott arcokat egyébként továbbra is viszontláthatod majd a spin-offban – Sarolta királyné mellett Lady Danbury és Lady Violet Bridgerton is visszatér a 4-én érkező sorozatban.

A Bridgertonok mellett a Covey-család életének újabb fejezetébe is bepillantást nyerhetünk. Mi történt, miután Lara Jean elment egyetemre A fiúknak, akiket valaha szerettem-trilógia utolsó részében? Egyedül a húga, Kitty maradt otthon – neki azonban más tervei vannak. Kitty ugyanis már rég nem az a kislány, akit A fiúknak-filmekben megismertünk. 16 éves kamasz lett, saját szerelmi élettel, ami egyenesen egy menő koreai gimnáziumig repíti őt. Csakhogy odaérve rájön, hogy nem lesz minden olyan egyszerű, mint ahogy ő azt megálmodta. A Puszi: Kitty című spin-off sorozatnak 18-án lesz a premierje.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top