nlc.hu
Szabadidő

Április Netflix ajánló

Az április a sorozatok hónapja lesz a Netflixen

Politikai és erotikus thrillerek, vígjátékok és romkomok hada érkezik a hónapban a Netflixre.

Imádjuk, amikor a Netflix behúz valami váratlant, és elénk rak egy igazi rejtett kincset, ami a hónap közönségkedvenc meglepetése lesz – ez pedig leginkább a sorozatoknál működik igazán jól. Ilyen volt a Bridgerton, amikor még csak annyit tudtunk róla, hogy egy Büszkeség és balítélettel kevert Gossip Girl-szerűség lesz. Vagy múlt hónapban az Éjjeli ügynök, ami két gyengén sikerült kémes sorozat után robbant óriásit, és már napok óta uralja a Netflix top 10-es listáját, ami nem is csoda, tekintve, hogy egy unalmas perce sincs. Szóval képzelheted, mennyire megörültünk, mikor megláttuk, hogy áprilisban egy csomó, hasonlóan ígéretes új széria érkezik.

Lesz például két politikai témájú sorozat is. Az egyik a történelem valós eseményeit feldolgozó Az Atlanti-óceánon túl. A 7-étől nézhető sorozatban Mary Jane Gold (Gillian Jacobs), Varian Fry (Cory Michael Smith) és az általuk alapított Menekültügyi Válságbizottság sztoriját ismerheted meg. Ők voltak ugyanis azok az emberek, akik az életüket kockáztatva menekítettek ki az 1940-es évek megszállt Marseille-ából több mint 2000 franciát, köztük számos olyan művészt, akik a nácik legkeresettebb személyeinek listái tetején foglaltak helyet.

A másik az április 20-án a Homeland és Az elnök emberei kreátorától, Deborah Cahntól érkező A diplomata, melynek a Foglalkozásuk: amerikai veteránja, Keri Russell lesz a főszereplője Rufus Sewell-lel az oldalán. A Russell által megformált Kate Wyler remek diplomata – már ha az olyan krízisövezetekben kell helytállni, mint amilyen Afganisztán. Ide kellett volna mennie, azonban az utolsó pillanatban mégis az Egyesült Királyság új küldöttjének jelölték ki, a feladatra azonban Kate nem készült fel. Mégpedig azért nem, mert a széteső házasságát is meg kéne mentenie, miközben szövetségeseket próbál szerezni Londonban, nemzetközi kríziseket kezel és navigálnia kell a számára szokatlan figyelmet, ami a pozíciójával jár.

A diplomata

Fotó: Alex Bailey/Netflix

6-án kerül fel a kínálatba a BALHÉ, mellyel visszatér a Netflixre a Mindig csak talán után színésznőként az elsősorban stand-uposként ismert Ali Wong. A sorozatban Amy Laut alakítja, az irigylésre méltó életű vállalkozót, aki egy országúti incidensbe keveredik egy Danny Cho (Steven Yeun) nevű sikertelen kivitelezővel. Az eset mindkettőjükből kihozza az eddig csak a felszín alatt bugyborékoló dühöt, mely végül összességében az idáig rejtegetett, legsötétebb oldalukat leplezi le. A BALHÉ amúgy fekete vígjáték, de ne lepődj meg, ha néha nagyon komoly gyomrosokat kapsz tőle…

Lehet, hogy úgy tűnik, Hollywoodból kikopott a szex, de már régóta tudjuk, hogy csak elköltözött a mozivászonról a streamingplatformokra. És a 13-án debütáló Rögeszme című sorozat esetében ezt veheted szó szerint: az erotikus thriller ugyanis a Jeremy Irons és Juliette Binoche-féle Végzet szerializált változata, és amúgy mindkettő Josephine Hart Kárhozat című könyvének adaptációja. A fia menyasszonyába beleszerető politikust, Williamet ezúttal a rakás másik netflixes thrillerből ismert Richard Armitage alakítja, míg Annát az a Charlie Murphy, akit többek közt a Peaky Blindersben láthattál. A forrásművet és annak filmváltozatát ismerve meglehetősen forró sorozatra számíthatunk, sőt, az előzetes alapján minden eddiginél pikánsabbá tették a sztorit: William és Anna nemcsak sima viszonyba, egyenesen egy BDSM-kapcsolatba bonyolódnak.

De számos régi kedvenc sorozatod is visszatér a platformra, így például a Firefly Lane: Szentjánosbogár lányok második évadának folytatása. A Katherine Heigl és Sarah Chalke nevével fémjelzett, két nő életre szóló barátságát – annak minden hullámhegyével és völgyével – bemutató sorozat ráadásul most, április 27-én zárja le az utolsó 7 epizóddal a történetet, amit nem akarsz kihagyni, ha már a kezdetek óta követed Tully és Kate sorsát. Hasonlóan könnyen azonosulható széria szerintünk a Dolgozó anyák, ami ezúttal már a hetedik (!) évadánál jár, de a Firefly Lane-hez hasonlóan ez most a Dolgozó anyák számára is a finálét jelenti. Készülhetsz az újabb érzelmes lezárásra egy nappal korábban, 26-án!

Robert Downey Jr. egyik legjobb húzása volt az utóbbi években az, amikor producerként elkészítette a Sweet Tooth – Az agancsos fiú című, különc gyerekekről szóló sorozatot. A szívmelengető, de egyben izgalmas sztori nem állt távol amúgy a színész munkásságától, csak annyi volt a különbség, hogy ezúttal nem Marvel, hanem DC-képregényt adaptált. Ne tévesszen meg azonban, hogy ennyit beszélünk róla, RDJ nem szerepel a sorozatban, cserébe viszont kaptunk egy elbűvölő főszereplőt, Christian Converyt, aki a félig ember, félig szarvas hibrid srácot alakítja. Hogy milyen kalandok várnak rá a második évadban, azt április 27-én kiderítheted.

Két szuper romantikus film is érkezik a Netflixre 21-én – csakhogy a sorozatokon túlra is kitekintsünk. Az egyik a romkom veterán, Rachael Leigh Cook főszereplésével készült Útikönyv a szerelemhez lesz. Hogy honnan is olyan ismerős a színésznő neve és arca? Csak annyit mondunk, hogy A csaj nem jár egyedül… Ez egyébként igaz Cook új karakterére, Amandára is, akit utazási ügynökként elküldenek Vietnámba, hogy inkognitóban megtudjon mindent a helyi turizmusról. Természetesen viszont nem önmagában fedezi fel az országot: kap maga mellé egy idegenvezetőt (Scott Ly), aki Vietnámmal együtt nyilván teljesen elvarázsolja majd Amandát.

Ha bírod az időutazós, időhurkos sztorikat, akkor a fordított, svéd Hirtelen 30-at imádni fogod. A Még egyszerben Amelia a 40. szülinapján azt kívánja, bárcsak megint 18 lehetne – a kívánsága pedig, akárcsak Jenna Rinknek, teljesül. Csakhogy amíg Jenna a Hirtelen 30-ban élvezhette az átváltozást, addig Amelia belekerül egy időhurokba, melyben egyetlen napot kell újra és újra átélnie.

A végére pedig az egyik legizgalmasabb zenés dokumentumfilmet hagytuk, ami pedig nem más, mint az 5-én debütáló Lewis Capaldi: Így érzem magam. A produkcióban az aranyhangú, fantasztikus humorú és egyébként Tourette-szindrómás énekes intim közelségbe engedte a doku stábját, hogy megmutassák: hogyan lett Lewisból Grammy-jelölt popsztár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top