Szabadidő

Már 70 ezer aláírásnál tart a petíció, hogy tiltsák be a 365 napot, a Netflix szoftpornóját

Értetlenül állnak az aláírók az előtt, hogy egy olyan, erőszakot és emberrablást dicsőítő filmet, mint amilyen a 365 nap, hogyan engedélyezhetett a streaming szolgáltató.

Már hetvenezren aláírták azt a petíciót, ami a Netflixen futó és nálunk is nagy sikert arató 365 nap film betiltását kezdeményezi.

A Blanka Lipińska regényéből készült sztoriban rengeteg a szexjelenet a két főszereplő, a szállodai sales vezető Laura és a maffiavezér Massimo között. A probléma nem ezzel van, hanem azzal, hogy a történet szerint Massimo elrabolja Laurát és 365 napot ad neki arra, hogy „beleszeressen”.

A petíció aláíró szerint a film misztifikálja a Stockholm-szindrómát és gúnyt űz a bántalmazás és erőszak áldozatiból. Sokan értetlenül állnak azelőtt, hogy a Netlfix miért vállalta be egyáltalán a filmet.

A film ellen egyébként az énekesnő Duffy is kikelt, nyílt levelet írva arról, neki, mint szexuális erőszak és emberrablás áldozatának milyen rossz ízű ez a film.

A 365 nap egyébként a Netflix egyik legnagyobb sikere, ami a nézettséget illeti. A borzalmas alakítások és a már fent említett problémák ellenére nálunk is a nézettségi toplistán van hetek óta.

(via)

(Kiemelt kép: Netflix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top