nlc.hu
Szabadidő

162-es az IQ-ja a 11 éves kisfiúnak

Ennek a 11 éves fiúnak magasabb az IQ-ja, mint Albert Einsteinek vagy Stephen Hawkingnak

A brit fiú 11 évesen csatlakozhat a világ legokosabb embereit összegyűjtő Mensához.

Miután 162-es IQ-t mértek nála, a Mensa meghívta a tagjai közé a 11 éves brit gyerekzsenit, Kevin Sweeney-t, aki ezzel az IQ-szinttel még a szervezeten belül is a felső egy százalékba tartozik. Kevin még július közepén Edinburghbe utazott, hogy megcsinálja a tesztet, amiből kiderült, hogy még Stephen Hawkingnál is okosabb lehet, akinek 160-as IQ-ja volt. Bár Albert Einsteint sosem tesztelték, úgy tartják, hogy neki is ekkora IQ-ja volt – írja a ladbible.com.

Kevin Sweeney

Kevin Sweeney, a gyerekzseni (Fotó: Profimédia)

Édesapja különösen büszke volt a kis Kevinre, hiszen aznap ő volt az egyetlen gyerek, aki tesztet írhatott. Attól tartottak, hogy a kisfiú talán megszeppenhet attól, hogy csupa felnőtt veszi körül, de jól helytállt, könnyedén beszélgetett a többiekkel. Apja azt reméli, a történtek alaposan megnövelik majd a fia önbizalmát. Az eredmény a szülőket nem lepte meg, ugyanis a fiú már hatéves korában memorizálta a periodikus táblát, és már óvodás korában folyékonyan olvasott. Idén már történt hasonló eset: a tízéves Reiss Sanders is ugyanazt az eredményt érte el, mint Kevin, csak még április folyamán. A rekordot egy Kashe Quest nevű kislány tartja, aki kétévesen lett a Mensa tagja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top