nlc.hu
Szabadidő

Eltévedt juhok eredtek a futónő nyomába, aki úgy döntött, segít nekik

Eltévedt juhok eredtek a futónő nyomába, aki úgy döntött, segít nekik – videó

Nem mindennapi kalandban volt része egy Franciaországban túrázó nőnek.

Eleanor Scholz, aki éppen a barátjával vakációzott Franciaországban, egy nap úgy döntött, elindul egyedül felfedezni a környéket. Túrázás közben hallotta, hogy egy birkanyáj közelít felé, amiben semmi szokatlan nincsen, ám kicsit meglepődött, amikor kiderült, hogy nem egy pásztor terelgeti az állatokat, hanem egy éppen arrafelé kocogó nőt követnek. 

Elmondása szerint aggódott, hogy az állatok üldözőbe vették a nőt, és veszélyben lehet a testi épsége, de amikor sikerült szóba elegyedni vele, kiderült, hogy erről szó sincs. A futó elmondása szerint szegény juhok eltévedhettek, és amikor meglátták őt, úgy döntöttek, jobb, ha a nyomába erednek. 

Miközben a két nő beszélgetett, az állatok türelmesen vártak, sőt, volt, amelyik odament Scholzhoz, akiben felmerült, lehet, hogyha útnak indul, akkor őt fogják majd követni, de nem így történt. „Azonnal a futó után indultak, az a pár juh, ami pedig engem szemelt ki magának, meggondolta magát, amikor látta, hogy a többiek elindultak” – tette hozzá.

A pásztorrá avanzsált nő úgy döntött, visszavezeti a birkákat egy olyan területre, ahol van néhány legelő, mert ugyan fogalma sem volt arról, hogyan tévedtek el, vagy miért döntöttek úgy, hogy követik őt, de ha már így történt, küldetésének tekintette, hogy segítsen nekik. „Úgy tűnt, hogy beletörődött új szerepébe, és az volt a benyomásom, hogy ki fogja találni, hogyan vezetheti őket biztonságos helyre” – nyilatkozott Scholz.

Birkanyáj

Fotó: Pexels/Jonathan Borba

(via The Dodo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top