nlc.hu
Szabadidő

A legzavarosabb filmes befejezések

Kiderült, melyik film befejezése zavarja össze leginkább a nézőket

Ha valaha is jöttél ki úgy filmről, hogy fogalmad sem volt, mégis mit láttál, akkor nem vagy egyedül. A következő filmekre több tízezren kerestek rá, hátha megtalálják a kusza befejezésük magyarázatát.

Mindenki volt már úgy a moziból kifelé jövet, hogy csak a fejét vakarta, és próbálta megfejteni, mégis mit jelentett a film befejezése. Ilyenkor teóriákat állítunk fel, a végtelenségig elemezzük a többiekkel a finálét, hátha egy kis agyalással rájövünk a megoldásra. Aztán amikor ez nem jön össze, a Google-höz fordulunk – egy új statisztika pedig összesítette a havi átlagos Google-kereséseket, hogy kiderítse, melyik film zavar össze minket a leginkább.

Fogadjunk, hogy ha tippelned kéne, biztosan azt mondanád, hogy Christopher Nolan valamelyik csavaros sztorija került fel a lista első helyére! Nem tévednél nagyot, mert Nolan ugyan dobogós (sőt, négyszer is szerepel a 20 legzavarosabb film között), de a legkevésbé értelmezhető film címét Martin Scorsese Viharszigete kapta. A főszereplővel kapcsolatos sokkoló fordulat – amit nem lövünk le, abban az esetben, ha még nem láttad volna –, 56,200 havi keresést generált.

És csak ezután érkezik Nolan, akinek nem az Eredet, hanem a Tenet című rendezése került a top 3-ba. A majdnem háromórás film alapvetően elég kusza, és ezerrel oda kell figyelni rá, hogy megértsük, mi történik: számos idővonal keresztezi egymást, ami végül önmagába fordul vissza. Ez 42,270 Google-keresést eredményezett. Nolan további filmjei, az Eredet (5. helyen, 24,800 kereséssel), a Csillagok között (11. helyen, 14,900 kereséssel), és a listát záró Tökéletes trükk (20. helyen, 6630 kereséssel) szintén összezavarták a nézőket. Az egyetlen olyan rendező Nolanen kívül, akinek egynél több filmje helyet kapott a top 20 között, az Ari Aster volt. A horrordirektornak két alkotása, a Fehér éjszakák (4. helyen, 34,860 kereséssel) és az Örökség (8. helyen, 18,100 kereséssel) ösztönözte a közönséget arra, hogy a Google segítségét kérjék a befejezésük értelmezésében.  

Legzavarosabb filmbefejezések

Jelenet az Eredet című filmből (Fotó: RTL Sajtóklub)

A harmadik helyen egy női rendező alkotása, Mary Harron Amerikai pszichója landolt. A 2000-ben debütált sztori Patrick Bateman pszichopatikus tendenciájáról a második legidősebb film a listán, melynek nyitott vége elég sok kérdést vetett fel a nézőkben. 38,150-et, hogy pontosak legyünk. Az Amerikai pszichónál csak egyetlen régibb produkciót találunk a listán – és egyben ez az egyetlen 20. századból érkező darab –, ami pedig nem más, mint Stanley Kubrick klasszikus horrorfilmje, a Ragyogás (a 13,100 Google-keresés a 14. helyre volt elég).

Ha hiszed, ha nem, nem elég, hogy a legtöbb zavaros film a 21. századból került ki, de volt egy év, ami több, mint egy magyarázatra szoruló produkciót termelt. Ez pedig 2019. volt. abból az évből 4 alkotás is bekerült a top 20-ba: a Fehér éjszakák, a netflixes A platform (6. helyen, 24,130 kereséssel), A világítótorony Willem Dafoe-val és Robert Pattinsonnal (12. helyen, 14,750 kereséssel), közvetlen utána a Mi (13,200 kereséssel). Illetve, éppen csak lecsúszva a listáról, 2019 Oscar-győztes filmje, az Élősködők erősíti a csapatot a 21. helyen. A teljes listát IDE kattintva csekkolhatod.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top