nlc.hu
Szabadidő

Jared Leto alakítja Karl Lagerfeldet egy készülő filmben

Jared Leto lesz a divatcézár, Karl Lagerfeldet fogja alakítani

Divatrajongók figyelem, újabb nagyszabású film készül, Jared Leto főszereplésével.

Jared Leto emelte a tétet, Paolo Gucci karakterét követően magát a divatcézárt, Karl Lagerfeldet fogja alakítani egy filmben, mely a néhai divattervező életét dolgozza fel.

Már több mint három éve, hogy elhunyt Karl Lagerfeld, aki divattörténeti szemponból páratlan örökséget hagyott maga után. Több mint hatvan évig volt meghatározó szereplője a divatszcénának, 1983-tól haláláig ő volt a Chanel kreatív igazgatója. 1985-ben vette át a Fendi divatház női vonalának tervezését, miközben saját neve alatt is világmárkát épített fel, arról nem is szólva, hány különböző projektben vett részt a bútoroktól a high-tech kütyük tervezéséig. 

Karl Lagerfeld és Jared Leto 2014-ben

Karl Lagerfeld és Jared Leto 2014-ben (Fotó: Rindoff/Dufour/Getty Images)

Most a saját nevén alapított márka jelenlegi vezetősége döntött úgy, eljött az idő, hogy egy filmmel is emléket állítsanak a tervezőzseninek. Az időzítés pedig briliáns, hisz alig pár napja, hogy Anna Wintourék bejelentették, a MET jövő évi, időszakos divatkiállítása Karl Lagerfeld munkásságát fogja feldolgozni, és ily módon a 2023-as MET-gála témáját is kollekciói szolgáltatják.

A film producerei Jared Leto és üzlettársa, Emma Ludbrook lesznek, és a hírek szerint Leto fogja játszani a főszerepet. A történet kidolgozásában nemcsak Karl Lagerfeld egykori bizalmasai, Paolo Righi és Caroline Lebar vesznek részt, de bevonják Sébastien Jondeau-t is, aki két évtizeden át volt személyi asszisztense és testőre a divattervezőnek.

Hogy mikor kerül mozikba a film, még nem tudni, főleg, hogy még el sem kezdték a forgatást, annyit a WWD-nek azonban elárultak, „Karl Lagerfeld életének kulcsfontosságú kapcsolatait részletesen be fogja mutatni”, igaz, azt nem fejtették ki, szerelmi szál lesz-e a történetben. 

Jared Leto a divatvilág egyik kedvenc arca évek óta, akit régi kapcsolat fűz a Gucci divatházhoz, így szinte magától értetődő volt, hogy mikor film készült a Gucci-gyilkosságról, abban szerepet kapott. A múlt évi MET-gálán konkrétan a divatház kreatív igazatója, Alessandro Michele ikerpárját alakította, aki egyébként öt évig dolgozott együtt a Fendinél Lagerfelddel, így sok történetet mesélt a színésznek arról, milyen is volt a divatcézár a való életben. A vele való beszélgetések is inspirálták a színészt a film elkészítésére. 

Addig is, míg további részletek látnak napvilágot, érdemes megnézni a lenti interjút, ami egyike az utolsóknak, amit Karl Lagerfelddel készítettek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top