nlc.hu
Szabadidő
Majommozgást oktat Barcelona Tarzanja

Közparkokban oktatja, hogyan kell fára mászni Barcelona Tarzanja

Egy alkalom 10 euróba kerül és sokan érdeklődnek a különös sport iránt.

Egyre többen ismerik meg a barcelonai Tarzanként ismert férfit. A gravitáció törvényeit látszólag egyáltalán nem tisztelő fiatal ugyanis rendkívüli képességeit nem tartja meg kizárólag magának, hanem, képzések formájában megosztja minden érdeklődővel. Alkalmanként 10 euróért ígéri, hogy ha nem is sajátítod el tökéletesen a technikáját, elkezded legalább részben kapiskálni,  hogyan is csinálják a majmok ezt az ágról ágra ugrálás dolgot. Tanteremként ott van a Barcelonában található Pargue de la Ciudadela park, és a hírek szerint érdeklődőkből egyáltalán nincsen hiány, bár olyanok is vannak, akiket nem nyűgöz le a férfi által indított Tarzan Mozgalom – írta meg az Oddity Central.

A Tarzan Mozgalom tagjai lógnak egy fáról.

Fotó: Facebook / Tarzan Mozgalom

Barcelona Tarzanja – akinek a polgári neve Víctor Manuel Fleites Escobar – azt vallja, hogy az általa oktatott mozgásban egyszerre kap szerepet a fizikai erőnlét és a mentális, spirituális állapot. Mint a közelmúltban a helyi sajtónak nyilatkozta:

Úgy mozgunk mint az állatok, ágról ágra. Ez egyfajta gyakorlás, mely sportnak is tekinthető, de közben azonosulsz a természettel.

Olyannyira, hogy közben a mozgalom tagjai megpróbálják leutánozni az állatok viselkedését, többek közt hanghatások útján is, ami nem csoda, hogy van, akit meglep.

A Tarzan Mozgalomról egyébként korábban dokumentumfilm is készült, mely itt tekinthető meg. Ebben többek közt arról beszél Víctor Manuel Fleites Escobar, hogy ahol ő nőtt fel, a legtermészetesebb dolog volt folyton fára mászni, mivel le kellett szedniük a gyümölcsöket. Később azonban rájött, hogy alapvetően jól érzi magát az ágak közt és egy fajta flow élményt biztosít ez a speciális mozgás. Barcelona Tarzanja szerint ez egyfajta kitörési lehetőséget ad az embereknek abból a fajta környezetből és egymástól való elidegenedésből, ami a nagyvárosi lét sajátja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top