nlc.hu
Szabadidő

84 év után vittek vissza egy kikölcsönzött könyvet

84 év után vitte vissza a kikölcsönzött könyvet, olcsón megúszta

A nagypapa vette ki a könyvet, az unokája vitte vissza a könyvtárba.

William Harrisonnak 1938. október 11-ig kellett volna visszavinnie a könyvtárba Richard Jefferies természetíró könyvét, ezt azonban nem tette meg, a kötet még akkor is a holmijai között kallódott, amikor a férfi 1957-ben elhunyt. Unokája, Paddy Riordan azonban tudta, hogy mi a dolga, amikor a keze ügyébe került a könyv, és 84 év késéssel, de visszaszolgáltatta azt Earlsdon közösségi könyvtárának. 

Könyvtári tartozás

Fotó: Earlsdon Carnegie Community Library//Facebook

Természetesen ha valaki késve visz vissza egy kikölcsönzött könyvet, annak büntetést is kell fizetnie, Paddy Riordan sem szeretett volna adós maradni, de szerencsére nem kell egy vagyont otthagynia, a büntetés ugyanis 18,27 font, azaz körülbelül 8600 forint lett, írja a Sun.

A legkésőbb visszavitt könyv rekordja azonban nem a fenti kötethez kapcsolódik, a Scriptores Rerum Germanicarum Septentrionalium, Vicinorumque Populorum Diversi című könyvet 1668-ban kölcsönözte ki Robert Walpole ezredes, Sir Robert Walpole miniszterelnök apja, és csak 288 évvel később, 1956-ban adták vissza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top