nlc.hu
Szabadidő

44 év késéssel jutott vissza egy könyv a könyvtárba

44 év után vittek vissza egy könyvet a könyvtárba

Jobb később, mint soha, nemde?
könyvtár késés

Egy New Jersey-ben található könyvtárba rejtélyes módon került vissza a közelmúltban egy olyan könyv, amit 44 évvel ezelőtt kölcsönöztek ki. Az 1979 óta kint lévő könyvet névtelenül juttatták el a könyvtárba, a becsületes visszaszolgáltatónak azonban nincs oka a bujkálásra.

A Back to Basics című könyvet 1979. július 25-én kellett volna visszavinni, erre azonban nem került sor. Innentől kezdve ketyegett a napi késedelmi díj, ami mostanra több mint 550 ezer forintnak megfelelő dollárra rúgott. Ezt nem fogják behajtani senkin, a könyvtár ugyanis 2000 forint körül maximalizálta a büntetéseket, jelen esetben azonban ettől is hajlandóak eltekinteni.

Andrea Merrick, a könyvtár menedzsere elmondta, hogy nagyon meglepődtek, mikor rábukkantak a könyvre, ami kitűnő állapotban jutott vissza hozzájuk. Mivel a rendszerük azóta többször is megújult, ha akarnák, sem tudnák már visszanézni, ki vette ki annak idején a szóban forgó kötetet.

Volt, aki 84 éves késéssel még ezt is túl tudta szárnyalni!

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top