nlc.hu
Szabadidő

43 év után vitte vissza a könyvtárba a gyerekkönyvet

43 év után vitt vissza a könyvtárba egy gyerekkönyvet, és még csak büntetést se kapott

Egy torontói könyvtár a pandémia miatt eltörölte a könyveket későn visszavivő emberek büntetését. Ezt kihasználva egy egykori könyvtárba járó visszavitte a 43 éve kikölcsönzött gyerekverses könyvet.

Dennis Lee gyerekeknek szóló verseskötete, a Nicholas Knock and Other People (Nicholas Knock és más emberek) 43 év késéssel került vissza a torontói Danforth /Coxwell Könyvtárba. A kötetet még 1978 októberében kölcsönözték ki – írja a upi.

43 évvel később vitte vissza a kikölcsönzött könyvet (fotó: Pixabay)

Bár egyáltalán nem megszokott, hogy egy könyv ilyen sokáig legyen kikölcsönözve, mi minden könyvnek örülünk, ami visszakerül hozzánk

– mondta az eset apropóján Michelle Leung, a könyvtár szóvivője. A szóvivő azt is hozzátette, hogy a későnek nem kell késedelmi díjjal bajlódnia, ugyanis a könyvtár még az év elején eldöntötte, hogy a gyerekszekcióban eltörlik a késedelmi díjakat a Covid miatt, ezzel is segítve a könyvet kölcsönözni akaró gyerekeket. Mivel később a késedelmi díjakat a könyvtár minden szekciójában eltörölték, azt várják, hogy minél több régen kikölcsönzött könyv kerüljön vissza hozzájuk. A könyvtári késés műfaját egyébként egy 300 évvel később visszavitt kötet vezeti, és ezt a rekordot nehéz lesz megdönteni.

Késésekről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top