nlc.hu
Szabadidő

Óriási macska lett az apró kölyökből

Ezt a macskát gyakran nézik kutyának, olyan nagyra nőtt

Még messze van a világrekordtól, de már így is termetes macskává nőtt Murphy.
Murphy, a macska

Murphy, 11 kg-ot nyom és 104 cm hosszú az orrától a farkáig – és egy hajszál választja el a világrekordtól. Na jó, egy kicsivel több, de így sem panaszkodhat a méretére.

Tulajdonosa, a 46 éves Sareeta Brewin egy vagyont költ az etetésére – Murphy havonta 60 font, azaz majdnem 30 ezer forint értékű szárazeledelt majszol el. De nem csak sok ételre, hanem extra nagy alomtálcára is szükség van Murphy-nek. Az emberek gyakran viccelődnek azzal, hogy nem is macska, hanem egy oroszlán, vagy egy nagyobb testű kutya.

„Murphy most egyéves, tavaly novemberben kaptuk” – mondja a háromgyermekes anyuka a Metro-nak, hozzátéve:„Körülbelül 13 vagy 14 hetes volt, és akkoriban akkora volt, mint a normál macskánk’ – mondja a gazdi, hozzátéve, hogy a másik macska azóta eltörpül mellette. Sareeta szerint, lehetséges, hogy Murphy még nőni fog egy-két centit, de még talán az is kevés lesz, hogy megdőljön a világrekord, ami 121 cm.

Tavaly írtunk egy másik, hatalmasra nőtt macskáról, amit rendszeresen kutyának néznek. Ami nem is csoda, mert a Kefir nevű 22 hónapos cica 12,5 kilogrammot nyom. Amikor a Sztarij Oszkol városában élő Julija Mininához került kiskorában a macska, olyan volt, mint a többi kiscica. Aztán ahogy teltek a hónapok, egyre nagyobb lett, gazdája nem is gondolta volna, hogy ilyen nagyra nőhet egy macska.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top