nlc.hu
Szabadidő

2 év után ért partot egy palackposta Portugáliában

Portugáliában ért partot egy Észak-Karolinából indult palackposta, mutatjuk, mi állt benne

Egy 2020-ban érettségiző diák indította útnak a palackpostát, ami meg sem állt a portugál partokig.
palackposta_a_tengerparton

Az észak-karolinai gimnazista úgy gondolta, tesz egy próbát, és üvegbe rejtette érettségiző osztálya tablóképét pár sornyi kézzel írt üzenet kíséretében. A palackposta 2 éven át úszkált és több mint 3600 mérföldet tett meg, mire eljutott Portugáliába.

Charles Temple, az Ocracoke Középiskola angoltanára elmondta, hogy az elmúlt öt évben hagyománnyá vált náluk, hogy az iskola végzős osztályát elviszi egy hajókirándulásra, és palackpostába zárt üzeneteket dobnak a Golf-áramlatba, eddig azonban egyik üvegről sem kaptak hírt.

December 20-án aztán egy Elena Bretan nevű felhasználó megjelölte az iskolát a Facebookon egy bejegyzésben, amelyben tudatta ország-világgal, hogy szombaton palackpostára bukkant a portugáliai Setubalban.

Az angoltanár azonnal tudta, hogy a megtalált üzenet az Alan Doshier nevű érettségiző diáké volt. A lelkes tanár úgy gondolja, hogy Alan valószínűleg még nem értesült róla, hogy megtalálták a palackját, mert épp egy halászhajón dolgozik a Bahamákon.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top