nlc.hu
Szabadidő

Palackposta Szegeden

15 éves palackpostát találtak Szegeden, és felkutatták a feladóját is

Sikerült megtalálni azt a lányt, aki 15 évvel ezelőtt útjára indította a palackpostát, amelyet karácsonykor Szegeden találtak.
Szegedi palackposta

Karácsony napján egy ukrán nyelvű palackpostát talált az algyői Tisza-parton egy nő és a fia, amikor az ártér megtisztításában segítettek. Otthon összeragasztották a vizes és mállott üzenetet, de mivel cirill betűkkel volt írva, a nő feltett egy posztot a palackpostáról a Szegeden láttam Facebook-csoportba.

Hamar jött is a megfejtés: a levelet egy 3 éves ukrajnai kislány írta – nyilván szülői segítséggel –, akit mindenki Nyonyának becéz. Mint írta, augusztusban a romániai Bánságban található Tiszafán pihent, aki pedig megtalálja a levelét, küldjön neki ajándékot a megadott címre.

Az algyői nő úgy gondolta, ezzel véget is ért a történet, ám egy szegedi férfi levelet írt az ungvári konzulátusnak, és arra kérte őket, derítsék ki, a megadott címen lakik-e a kislány, a palackposta feladója.

Végül meg is történt a karácsonyi csoda: Magyarország lembergi tiszteletbeli konzulja felkereste a kislány által meghagyott címet. Kiderült, hogy a palackposta története igaz. Az akkor 3 éves Szófia Nagyszőlős mellett nyaralt 2015-ben, amikor megfogalmazta a kívánságát, és útjára indították a palackpostát.

A már 18 éves Szófia végül meghatódva vette át az ajándékot a tiszteletbeli konzul asszonytól.

(Kiemelt kép: Facebook/Károly Márta)

Még több hihetetlen palackpostás történet az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top