nlc.hu
Szabadidő

Egy kedves idegen zongorával lepett meg egy 11 éves autista fiút

Egy kedves idegen zongorával lepett meg egy 11 éves autista fiút

Jude Kofie igazi született tehetség.

A 11 éves autista fiú, Jude Kofie nemrég csodálatos meglepetésben részesült, kapott egy zongorát, mégpedig egy idegentől.  A fiú másfél évvel ezelőtt bukkant rá egy elektromos zongorára, ő pedig elkezdett rajta játszani, noha senki nem mutatta meg neki korábban, hogyan is kell rajta játszani. Édesapja később vett neki egy nagyobb elektromos zongorát, és kiderült, hogy Jude született tehetség.

A kisfiú bekerült a hírekbe is, így szerzett róla tudomást Bill Magnusson zongorahangoló. Mint kiderült, Jude Kofie szülei Ghánából származnak, és amellett, hogy gondoskodnak négy gyermekükről, még az afrikai rokonoknak is küldenek pénzt. Magnusson ezután úgy döntött, segít a tehetséges gyermeknek abban, hogy zongorához jusson, és öröksége egy részéből vett is egy hangszert a fiúnak.

Sőt, megígérte, ingyen és bérmentve karbantartja majd a becses hangszert, valamint azt is, hogy fizeti a gyermek zongoraleckéit. 

Jude Kofie és Bill Magnusson

Kép: CBS News

(via Yahoo!News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top