nlc.hu
Szabadidő

Az idei Golden Globe legfurcsább pillanatai

„Will Smith feleségének nevét a szádra ne vedd!” – ezek voltak az idei Gloden Globe díjátadó legviccesebb és legfurább pillanatai

Mint minden nagyobb eseményen, úgy a Golden Globe-on is szoktak történni vicces, kellemetlen, vagy meglepő momentumok. Így történt ez idén is. Mutatjuk, melyek voltak a díjátadó legfurcsább pillanatai.
Golden Globe 2023

A Golden Globe díjátadónak nemcsak emelkedett, hanem kínos, vagy meglepő pillanatai is szoktak lenni. Gondoljunk csak a 2001-es eseményre, amikor az akkor 69 éves Elizabeth Taylor meglehetősen ittasan ment fel a színpadra, hogy bejelentse a legjobb filmdráma kategória győztesét, és ma is emlegetik Emma Tompsont, aki a 2014-es gálán az egyik kezében a Louboutin cipőjét szorongatta, a másikban pedig a koktélját, és így nem tudta elvenni a nyertes nevét rejtő borítékot. Emma végül elhajította a cipőit, és kihirdette a győztest. 

Ha nem is ennyire meghatározó, de furcsa, kellemetlen és vicces momentumok idén is akadtak, ezekből szemezgettünk párat.

Jerrod Carmichael monológja

Ha te is nézted a díjátadód, és Jerrod nyitóbeszéde alatt nem érezted magadat komfortosan, akkor jó, ha tudod, hogy ezzel az érzéssel nem voltál egyedül. Jerrod viccei ugyanis olykor elég morbidra sikerültek, megjegyezte például, hogy a Hollywood Foreign Pressnek George Floyd haláláig nem volt fekete tagja, ami persze fontos és a maga nemében humoros kiszólás volt, ám az elszórt kuncogások a teremben, ahol többségében fehér emberek ültek, azt mutatták, hogy a résztvevők nem tudták eldönteni, illik-e nevetni a vicceken vagy sem. Ez egyébként érthető, főleg Amerikában, ahol erősen jelen van a rasszizmus problémája, és emiatt az utolsó dolog, amit egy fehér hollywoodi sztár tenni akar, különösen egy díjátadón, az az, hogy arról cikkezzenek az újságok, hogy teliszájjal nevetett egy rasszista viccen.  

Voltak, akik a világ végéről sétáltak a színpadhoz

Quinta Brunson annyira messze ült, hogy két percet kellett sétálnia, mire eljutott a színpadhoz, hogy ott átvehesse a díjat a legjobb sorozatszínésznő kategóriában. De nem ő volt az egyetlen, akinek kisebb kellett túrát kellett tenni, a győztesek közül sokat feltűnően messze ültették, és egy örökkévalóságnak tűnt, mire a pódiumhoz értek.

Colin Farrellt megríkatta a Szöszi

Colin Farrell is a díjazottak között volt és a köszönőbeszédében elmondta a trófeát átadó Ana de Armasnak, hogy a Blonde című filmet megnézve álomba sírta magát – a színésznő reakciója némileg viccesre sikerült, mivel erre csak megértően bólogatott. Az internet népe persze rögtön szétszedte a színészt, aki szerintük a lehető legjobb pillanatot választotta arra, hogy flörtöljön a kubai származású szépséggel. Egyébként nem Colin volt az egyetlen, akinek betett a Szöszi: a Marilyn Monroe életét megörökítő alkotás rendesen kivágta a biztosítékot a kollégánknál, aki meg is írta, miért nem nézné meg többet ezt a filmet.  Ana de Armas pedig a film főszereplője volt, aki most alakításáért haza is vihette a legjobb filmes alakításoknak járó díjat.

Austin Butlert a barátnője exéről kérdezték

Úgy tűnik, hogy minden évben van egy olyan riporter, aki nem tud a jóízlés határain belül maradni. Idén ennek a jelenségnek Austin Butler esett áldozatául. A színészt – aki nem mellesleg az Elvis című film címszerepéért elnyerte a legjobb drámai filmszínésznek járó Golden Globe díjat – megkérdezték, mit gondol arról, hogy Jacob Elordi, Austin párjának exe, szintén Elvist alakítja egy készülő filmben. A színész elegánsan kivágta magát az ízléstelen és felesleges kérdésből „Csak a legjobbakat kívánom neki” – mondta a Variety-nek. „Még nem beszéltünk, de remélem, jól fogja érezni magát”. – tette hozzá. Jacob és Austin jelenlegi barátnője, a modell Kaia Gerber több mint egy évig jártak, és 2021 novemberében szakítottak. Körülbelül egy hónappal később Kaia és Austin elkezdtek randizni, és azóta is együtt vannak.

Eddie Murphy Will Smith Oscar-díjas pofozkodásával viccelt

Amikor Eddi Murphy átvette a Cecil B. DeMille-díjat, ami egy rendkívül magas kitüntetés, azt mondta: „Szeretném, ha tudnátok, hogy van egy biztos útmutató, amit követve sikeresek lehettek, jólétben, sokáig és nyugodtan élhettek. Ezt az útmutatót követtem az egész karrierem során. Nagyon egyszerű, csupán három dologra kell odafigyelni: fizesd be az adóidat, foglalkozz a saját dolgoddal és Will Smith feleségének nevét a szádra ne vedd!”–  utalt arra a hírhedt pillanatra a 2022-es Oscar-gálán, amikor Will Smith megpofozta Chris Rockot.

Túl nehéz volt a díj

A Golden Globe a legjobb női mellékszereplő minisorozatban, antológiasorozatban vagy tévéfilmben kategória díjával jutalmazta őt, a csodálatos és mindig vicces Jennifer Coolidge-t, A fehér lótusz sztárját, aki ezúttal is hozta a formáját, le kellett tennie a földre díját, mert az túl nehéz volt számára, nem igazán edz, közölte a közönséggel.  Az egész köszönőbeszéde beszéde olyan kellemesen spontán, szétesett és közben vicces volt, amire csak Jennifer Coolidge képes. A színésznő egyébként díjat is adott át a gálán, és azt is sajátos módon csinálta.

Evan Peters egyszerűen nem tudta, hogy fogja a szobrocskát

Ha már a díjnál tartunk: Evan Peters tavaly meghódította a közönséget a Jeffrey Dahmer életéről szóló netflixes sorozat főszerepében, most pedig a szakmai siker sem maradt el, ugyanis megkapta érte a Golden Globe-ot. A színész a a televíziós minisorozatban vagy mozgóképben nyújtott legjobb színészi alakításért járó díjat nyerte el, de a rajongóknak rögtön feltűnt, hogy nem áll túl jól a kezében a trófea. Evans az összes fotón úgy tartotta a szobrocskát, mintha egy kisebb zsák szemetet készülne kivinni a kukába.

Kiemelt kép: Getty Images
(via és via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top