nlc.hu
Szabadidő

Várandósan rúdtáncolt, ez megkönnyítette a szülést

Megkönnyítette a szülését, hogy várandósan is rúdtáncolt

Bár sokan elítélték azért, hogy nem hagyta abba a rúdtáncot állapotosan sem, Danielle a legkisebb probléma nélkül szülte meg kisfiát, Felixet. Szerinte ebben a rúdtáncozás is segítségére volt.

A 36 éves Danielle Sovey hét éve kezdett el rúdtáncolni, és teljesen beleszeretett. Nyert versenyeket, sőt egy ideje már maga is oktatja a rúdtáncolást. A sportág már nehéz helyzeteken is átsegítette őt. Amikor 2021 áprilisában 18 hetes terhesen elvetélt, a rúdtánc segített neki feldolgozni az érzéseit, rajta keresztül tudta kifejezni azokat. Emiatt az újabb terhességekor eszébe sem jutott szünetet tartania. Persze ebben az orvosa is segítségére volt, aki azt tanácsolta, hogy nyugodtan folytassa csak, mert amíg nem észlelnek a terhességében komplikációkat, a sportolása nem jelent veszélyt – írja a brit Mirror.

Rúdtáncos

Danielle Sovey várandósan rúdtáncol (Fotó: Profimédia)

A kis Felix végül tavaly augusztusban gond nélkül látta meg a napvilágot annak ellenére, hogy az idegenek az Instagramon hozzávágták, hogy veszélyes, amit csinál, nem törődik a babával és csak azért rúdtáncol nagy hassal is, hogy újabb követőket szerezzen a közösségi médiában. Az első húsz hétben nem változtatott a szokásos gyakorlatain, és egészen a terhessége 32. hetéig a rúdtánc oktatásait is megtartotta. A 32. héten annyi terhet vett csak le magáról, hogy a haladó rúdtáncosok helyett a fennmaradó időszakban inkább csak kezdőket oktatott.

Danielle Sovey

Danielle Sovey várandósan sem hagyta abba a rúdtáncot (Fotó: Profimédia)

Ekkor már vigyázott annyira, hogy nem ment túl magasra a rúdon és kíméletesebb üzemmódba kapcsolt, főképp talajgyakorlatokat végzett. Szerinte a rúdtáncolás segített neki abban, hogy a szülése teljesen problémamentesen zajlott, hiszen jó kondícióban tartotta az izmait és a testét, ráadásul a lelkének is jót tett, hogy az órák alatt végig nők közösségében lehetett, akik segítették őt. Nem akarta feladni a korábbi életvitelét pusztán amiatt, mert gyermeket várt. Állítása szerint egy magasabb lépcső megmászása sokkal nehezebb volt neki ebben az időszakban, mint a rúdtánc. A szülés után is igyekezett gyorsan visszaállni: jelenleg heti egy órát rúdtáncol, és azt szeretné, hogy az emberek ne legyenek ilyen előítéletesek a rúdtánccal kapcsolatban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top