nlc.hu
Szabadidő

Túrótortával mérgezte meg a hasonmását

Elítélte a bíróság a nőt, aki túrótortával próbálta megmérgezni a hasonmását

Az eset még 2016-ban történt, bár az ítéletnek most különös aktualitást ad, hogy egy orosz nő próbált meggyilkolni egy ukránt.

Bűnösnek találta gyilkossági kísérlet vádjában egy New York-i városi bíróság a városban élő orosz nőt, Viktoria Nasyrovát. A nő 2016-ban egy túrótorta segítségével akarta megmérgezni kozmetikusát, az ukrán állampolgárságú Olga Tsvyket, aki gyakorlatilag a hasonmása volt – írja a 444.

Olga és Viktoria

Mint két tojás? (fotó: Facebook)

Nasyrova azért döntött a gyilkosság mellett, mert meg szerette volna szerezni áldozata személyazonosságát. A mérgezés félsiker volt: Tsvyk ugyan megette az ajándékba adott tortát, de nem halt meg, és a kórházból visszatérve fedezte fel, hogy minden iratától megszabadították. A hatóságokat nemcsak az iratok, hanem maga a méreg is nyomra vezette. 2016-ban az akkor 47 éves Nasyrova az otthonában kereste fel a 35 éves Tsvyket, a túrótortából maga is elfogyasztott két szeletet, majd a mérgezett szelettel megkínálta a nőt. Tsvyk villámgyorsan rosszul lett, hányni kezdett és elájult, de előtte még látta, hogy Nasyrova járkál a szobájában. Az eszméletlen áldozatra másnap talált rá egy barátja. Nasyrova csipke fehérneműbe öltöztette őt és pirulákkal szórta őt körbe, megpróbálva öngyilkosságnak álcázni az esetet. Az elkövetőt az Interpol 2015-ben kezdte körözni egy 2014-es gyilkossági ügy miatt, ezért volt szüksége új személyazonosságra. Oroszországban a szomszédját gyilkolta meg, és elvitte minden megtakarítását. Nasyrova egykor dominaként dolgozott, de több kliensét is elkábította és kirabolta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top