nlc.hu
Szabadidő

Magyarország legerősebb nője férfiakat emelget

Játszi könnyedséggel emelgeti a férfiakat Bordás Dorina

Bothúzásban képviseli majd hazánkat Bordás Dorina, aki Magyarország legerősebb nője.
Bordás Dorina, Magyarország legerősebb nője

A sportal.hu a felkészülés hajrájában beszélgetett Dorinával, aki hamarosan az Egyesült Államokba utazik, hogy az Arnold Classicon mutassa meg a világnak, mire képes.

Mint mesélte, sportkarrierjét a kézilabdapályán kezdte Bordás Dorina, aki február utolsó napjaiban veszi célba Amerikát, hogy részt vegyen az erősportok legrangosabb nemzetközi versenyén, az Arnold Classicon képviselje hazánkat Magyarország legerősebb nőjeként.

A mindössze 23 éves, kiváló formában lévő jászberényi lány korábban már bizonyította, hogy ha kell, képes elhúzni egy kamiont is, az Ohióban rendezendő versenyen pedig bothúzásban fog bizonyítani.

„Hat évvel ezelőtt kézilabdázás közben elszakadt a keresztszalagom, és a rehabilitáció, valamint a sérült testrész erősítése miatt az orvos a konditermet javasolta – mondta a Sportálnak Bordás Dorina. – Mivel édesapám és a bátyám is az edzőtermek világában mozgott, hamar ott ragadtam, a közös edzés családi programmá vált, és ez a mai napig sem változott. Apu és a testvérem adják a legnagyobb motivációt, és persze abban is látom a kihívást, hogy egyre nagyobb súlyokat mozgassak meg.”

Az Egyesült Államokba készülő lány hozzátette, hogy a közvetlen környezete eleinte próbálta lebeszélni az erősportról, mert tudták, hogy ha egyszer elmerül benne, akkor nem lehet majd kirobbantani a konditeremből. Mint a helyzet mutatja, nem tévedtek!

Fotó: sportal.hu videó – pillanatkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top