nlc.hu
Család

Edzés várandósan - hatása a magzatra

Súlyt emelt várandósan, szerinte babája is ezért született hatalmas bicepszekkel

Kérdéses, hogy tényleg van-e a kettő között összefüggés.

Yoana Banda azon kismamák közé tartozott, akik a várandósság alatt sem hagynak fel az edzéssel, sőt: úgy tornázott, és emelgette a súlyokat, mintha nem is lett volna állapotos. A nő azonban a jelek szerint nemcsak a saját izmait építette, hanem a gyermekéét is, aki virálissá váló posztja szerint már bicepsszel született – írja az Index.

A TikTok-csatornájára feltöltött videójában megmutatta kisbabája felkarját is a következő megjegyzéssel:

Ha a terhességed alatt is edzel, akkor a babád izmosan bújik elő az anyaméhből.

@yoanabanda1 She really came out and said ‘where them weights at’ 🙂 #fyp #viral #babytiktok #babygirl #strongbaby ♬ GIVE IT TO ME X PROMISCUOUS - ALTÉGO

Többen támadták a nőt, amiért ennyit sportolt terhesen, de mint írta, korábban is emelt súlyokat, sőt rendszeresen egyeztett orvosával is, így nem sodorta veszélybe gyermekét.

A terhesség alatt olyan sok változás zajlik le a nők testében, hogy a mozgás szinte az utolsó helyre kerül, pedig sok előnye van a baba és a te számodra is, ha a várandósság alatt is végig mozgásban maradsz. Fő szabály ilyenkor, hogy nem szabad túlterhelni magad, nem most kell felkészülni életed nagy teljesítményére, és minden olyan mozgást tilos végezni, ami nagy rázkódással, ütődéssel vagy az elesés kockázatával jár. 

Terhes nő pulóverben a hasára teszi a kezét

Súlyt emelt várandósan (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top