nlc.hu
Szabadidő

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia stáblista utáni jelenet jelentése

Beszélnünk kell A Hangya és a Darázs: Kvantumánia stáblistás jelenetéről

Előre szólunk: erősen spoileres a cikk, csak saját felelősségre olvass tovább!

Engedd meg, hogy egy vallomással kezdjünk: számunkra hatalmas csalódás volt A Hangya és a Darázs: Kvantumánia. Nem kaptuk meg azt, amit A Hangya-filmektől megszokhattunk, lapos volt a multiverzumépítés, és úgy általában csak egy fáradt, abszolút középszerű produkciót hányt a vászonra a Marvel. Egyetlen dolog volt képes egy picit kihúzni abból a gödörből A Hangya 3-at, ahová saját magát taszította: Kang, a Hódító. Jonathan Majors karakterével nem most találkoztunk először, hiszen az ő egyik variánsa várt Lokira és Sylvie-re a csínytevés istenének önálló sorozatának fináléjában. És nagy valószínűséggel nem is ez lesz az utolsó: a tervek szerint Kang lesz a következő nagy gonosz, Thanos pedig elbújhat mellette.

Majors egyébként mindenki elől ellopta a show-t (bocsi, Paul Rudd), és miatta ébredt fel bennünk az izgatottság szemernyi szikrája, ami ugyan majdnem elaludt, de a stáblista utáni jelenet azonnal lángra lobbantotta. Merthogy az MCU új üdvöskéje mellett – és most figyelmeztetnénk még egyszer: spoilerveszély – Tom Hiddleston és Owen Wilson is felbukkant. Loki és Mobius a viktoriánus korszak egy színházában ülnek épp, ahol egy bizonyos Victor Timely előadását figyelik. A feltaláló, akit – micsoda meglepetés – ismételten Majors alakít egy innovációt mutatja be a közönségnek, miközben arról beszél, hogy az idő „formálja az életünket, de talán mi is formálhatjuk az időt.” Mikor újra Lokit látjuk, azt súgja Mobiusnak: „Ő az”, de Owen Wilson karaktere nincs túlzottan lenyűgözve. „Nem azt mondtad, hogy félelmetes?” – kérdezi, mire Loki azt feleli, hogy „Mert az.” (Oké, nem biztos, hogy szó szerint idéztük, de a lényeget érted…)

Jonathan Majors

Jonathan Majors mint Kang, a Hódító A Hangya és a Darázs: Kvantumániában (Fotó: Marvel.com)

Ez a néhány másodperc pedig rengeteg kérdést vet fel a Loki második évadára, és Kang sorsára nézve. De a két legfontosabb:

  1. Még abban az alternatív idősíkban vagyunk, ahol Loki találta magát az első évad végén, vagy sikerült visszajutnia az ő Mobiusához, a saját világába?
  2. Kicsoda pontosan Victor Timely?

Utóbbi azért is egészen aggasztó, mert a képregények szerint Victor Timely csupán egy álnév, amit Kang, a Hódító felvett, hogy bujdokoljon a múltban, miután legyőzték a Bosszúállók. A Hangya 3-ban ugyan csak egy Bosszúálló-duó végzett vele, de ki tudja, túlélte-e a Scott és Hope csapását? Visszatérve a képregényekhez: ott Victor megalapítja a saját városát, nagyon szerényen Timely néven, és a jövő technikáját és tudását alkalmazva fejleszti a közösséget. Miközben amúgy egy portálon keresztül elérhető számára egy Chronopolis nevű város, amiből bármelyik, a variánsai által meghódított világba el tud jutni. Ez alapján pedig Lokinak és Mobiusnak hamarabb szembe kell szállniuk Kanggal, a Hódítóval, mint gondoltuk…

Jelenet a Loki első évadából

Tom Hiddleston és Owen Wilson a Loki első évadában (Fotó: Disney)

De ez sem válaszolja meg az összes kérdésünket. Hiszen az első stáblistás jelenetben Kang variánsai ünnepeltek, hogy a Hódító meghalt – miért adnának neki hozzáférést Chronopolishoz? Ha Victor tényleg a Hódító, akkor ez az a verziója, akit A Hangya és a Darázs: Kvantumániában ismertünk meg, vagy máskor csatlakozunk hozzá az idővonalon? És ha a Loki nem követi a képregényeket: akkor mégis milyen Kang variáns Victor? Illetve még egy utolsó kérdés: neked nem fájdul bele már most a fejed ebbe az idő-zűrzavarba?!

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top