nlc.hu
Szabadidő

Ezért olyan szexik a Marvel szuperhős pasijai

A Marvel legszexibb pasijai majd meggebednek azért, hogy ilyen vonzók legyenek

Ki a legszexibb Marvel-hős? A cseles Loki az ellenállhatatlan loknijaival és az ellenállhatatlanul rosszfiús tekintetével? Thor a mindent beterítő izmaival és az ausztrál szörfös kisugárzásával? Amerika Kapitány a maga supermanes izmaival és tisztaságával? Vagy esetleg a Hangya, aki képtelen az öregedésre? Az MCU szuperszexi pasijai rengeteg áldozatot hoznak azért, hogy olyan testük legyen, amilyen.

Azt talán kár is lenne vitatni, hogy nem a Marvel Cinematic Universe-ben (innentől MCU) láthatjuk a filmtörténet legjobb színészi alakításait, ugyanakkor az is biztos, hogy amikor egy férfi színész ajánlatot kap a Marvel-vezér Kevin Feige-től, hogy ő is csatlakozhat a társasághoz, egyvalamit biztosan számításba kell vennie, mielőtt igent mond: amint ő is a banda tagja lett az MCU-nak, alapelvárás, hogy ne csak a filmekben legyen szuperhős, hanem a valóságban is nézzen ki úgy, mintha az lenne. Ez persze nem azt jelenti, hogy Chris Evansnek mondjuk az Amcsi Kapitányos pajzsával a kezében kell beugrani a boltba kedd délelőtt tíz deka párizsiért, azt viszont igen, hogy a Marvel elvárja, a színészei mindig legyenek fittek, mert nemcsak magukat, hanem a Marvel szuperhősös univerzumát is képviselik.

Ha megfigyeljük, a Marvel nem is nagyon engedi a legfoglalkoztatottabb színészeinek a nagy átalakulásokkal (hízásokkal, fogyásokkal) járó szerepek eljátszását: két szuperhősködés között ugyanis nem mindig fér bele egy drasztikus hízás, majd egy extrém fogyókúra. Bár a szomszédos filmes univerzumban, a DC-nél már láttunk erre példát a Batmant is eljátszó Christian Bale-től, egyrészt kevesen vannak olyan elhivatottak, mint ő, másrészt ezek az átalakulások nem is igazán egészségesek, erősen megterhelik a színészek szervezetét.

Christian Bale Marvel szuperhős gyúrás testedzés

Christian Bale a Batman: Kezdődik forgatásán (Fotó: Profimedia)

Akik beleszakadtak a szuperhőssé válásba

Az MCU-hoz csatlakozva nemcsak a kimondott szépfiúk költöznek be az edzőterembe, hanem még az olyan színészek is, akiktől az ember nem várná, hogy naphosszat gyúrjanak. Ez történt például az Örökkévalókhoz csatlakozó Kumail Nanjianival is: a leginkább komikusként ismert színész nemcsak a rajongóit lepte meg, amikor a konditeremből kezdett gyúrós szelfiket posztolni, hanem önmagát is. Sosem képzelte magát olyan embernek, aki önmagáról fog fotókat közölni az edzőteremből, de miután átélte, hogy milyen iszonyatos meló van ebben, úgy gondolta, jóleső érzés lenni eldicsekedni az embereknek az eredménnyel, és nem akarta magát megfosztani az élménytől.

Kumail Nanjiani Marvel szuperhős gyúrás testedzés

Kumail Nanjiani a Men’s Health címlapján

Hasonló cipőben járt Paul Rudd is, aki Hangyaként szerződött a Marvel univerzumához. A színész sosem volt igazán rossz formában, viszont kigyúrva sem. A Men’s Journalnak adott interjújában elmondta, hogy mindig azok közé sorolta magát, akik vágynak ugyan a látványos eredményre, tenni azonban nem igazán hajlandók érte. Az MCU-hoz való csatlakozás azonban megkövetelte, hogy változtasson a hozzáállásán. Azóta minden gyökerestül más lett az életében.

A napjaim gyakorlatilag az egészséges életmód és a fitnesz körül forognak, meghatározott számú alkalommal eszek, mindenre odafigyelek – ez teljesen új számomra. Az első két Hangya-film között egy pillanatra sem hagytam abba az edzést, az életem részévé vált

– nyilatkozta a színész.

Paul Rudd Marvel szuperhős gyúrás testedzés

Peyton Reed rendező, Paul Rudd és Evangeline Lilly a Hangya és a Darázs[sc_cts_position slug="roadblock020" clear="1"] című filmben (2018) – Fotó: Profimedia

A legnehezebb helyzetben azonban azok vannak, akiknek igazán drasztikusan kellett változtatnia a testén ahhoz, hogy szuperhősszerepet kapjon. Ennek a kategóriának az emblematikus képviselője Chris Pratt, aki a Városfejlesztési osztály duci komikusaként vált ismertté, majd félistenné gyúrta magát, hogy raptorokat szelídítsen a Jurassic Worldben és walkmannel táncikáljon a világűrben A galaxis őrzőiben. Pratt harminc kilót adott le ezért, és majdnem fél éven át istentelenül keményen, heti négy-öt alkalommal gyúrt négy órákat. Ennek az intenzitása azóta nyilván csökkent, de abba sosem hagyta, mivel elmondása szerint hízásra hajlamos, és nem akarja elrontani, amit eddig felépített, nincs kedve ismét nulláról kezdeni mindent. Amikor az első Jurassic World után Párizsban találkoztam vele, elmondta, hogy a szuperhőssé válás szomorú mellékhatása, hogy az étkezései már korántsem olyan szuperek, aznap is egy „szomorú saláta” volt csak az ebédje.

Chris Pratt Marvel szuperhős gyúrás testedzés

Chris Pratt átváltozása (Fotók: Profimedia)

Akik nem szakadtak bele

Nyilván nem mindenki indul ugyanonnan a szuperhőssé válás folyamatában, hiszen vannak, akik már eleve jó adottságokkal vállalják el a feladatot. Mind közül a legkönnyebb helyzetben talán Tom Holland volt, aki alig húszéves volt, amikor rábízták Pókember szerepét, táncolt, tornázott, szinte alig kellett hozzányúlni a testéhez, hogy Pókember legyen. Ettől még őt is lezavarták a gymbe, viccesen mesélte később, hogy a második rész folyamán a főgenyát alakító Jake Gyllenhaal mellett edzett, és amikor már azt érezte, hogy teljesen kész van, Gyllenhaal bedobta neki, hogy akkor vége a bemelegítésnek, kezdődhet az igazi edzés.

Tom Holland Marvel szuperhős gyúrás testedzés

Tom Holland sem kímélte magát a szuperhős szerep kedvéért (Fotó: Instagram)

Chris Hemsworth is egy olyan pasi, akinél a genetika találkozik a sport iránti imádattal, gyerekkora óta sportol ezerféle módon a szörftől kezdve a különféle küzdősportokig, szóval tőle nem olyan hatalmas erőfeszítés, hogy északi istenséggé gyúrja magát. Az első három Thor-film izmait kifejezetten könnyedén, különösebb erőfeszítés nélkül érte el, de a legutóbbinál jóval tovább ment: még sosem volt annyira kigyúrva korábban, mint a Thor: Szerelem és mennydörgésben. Állítólag ezt senki nem kérte és nem is várta el tőle, egyszerűen csak unatkozott a pandémia alatt, és unalomból gyúrta magát olyanná, amire még a nyolcvanas évekbeli Arnold Schwarzenegger is csettintene egyet. A feleségének mindenesetre már nem tetszett a végeredmény, szerinte a férje túl sok izmot pakolt magára.

Az MCU ráadásul nem hálátlan a színészeivel az erőfeszítéseikért. Gyakorlatilag mindenkinek ad olyan jelenetet a filmjükben, ahol lehetőséget kapnak megmutatni az izmaikat póló vagy pulóver nélkül. A nyolcvanas évek férfisztáros seggvillantása már a múlté, de az izmos, borotvált felsőtestek (kivéve Hulk, azaz Mark Ruffalo) elárasztották az MCU-t, és a színészek mindent megtesznek azért, hogy akkor legyenek épp csúcsformában, amikor a villantós jelenetüket veszik fel. Doctor Strange alakítója, Benedict Cumberbatch például elárulta, hogy ezeken a napokon a színészek dehidratálják a szervezetüket, mert ettől még izmosabbnak látszanak: például a nagy napon neki kizárólag kávét szabad innia, mert az segít neki a dehidratálásban.

Ki a legszebb a vidéken?

Az MCU teli van vonzó pasikkal. Valakinek a huncut Loki jön be, másnak a playboy Vasember, valaki a jófiús kisugárzású, de szuperseggű Amerika Kapitányra bukik, van, aki Doctor Strange sötét sármjáért rajong, más pedig Pókember kisfiús bájáért van teljesen oda. Nem lehet igazságot tenni, ahogy mérni sem, hiszen ízlések és pofonok, ráadásul sokakat közülük a People magazin is megválasztott már a világ legszexibb pasijának. A teljesség igénye nélkül: Paul Rudd-ot 2021-ben, Chris Hemsworth-öt 2014-ben, Idris Elbát pedig 2018-ban. Azonban mégis szeretnénk egy kis támpontot adni, hogy mi kiket imádunk a legjobban, így az nlc szerkesztői és újságírói most megnyílnak, és leleplezik, melyik szuperhős pasi a zsánerük.

„Doctor Strange, mert Benedict Cumberbatch a szívem csücske, bármit játszik, az nekem kedvenc. Több indoklást nem nagyon tudok mellé, akkor is imádnám, ha lenne vele egy film, amiben nincs akció, nincs történet, csak Benedict csinál teljesen lényegtelen dolgokat.”  (Gabi)

„Teljesen egyértelmű, hogy Robert Downey Jr. Mondjuk, ha csak a külsőre megyünk, akkor Chris Hemsworth. De ha ész, lélek, karrier és újrakezdés-faktort is nézzük, akkor RDJ.” (Enci)

„Loki, mert Tom Hiddleston. És a fiatalabb kategóriából a Tom Holland-féle Pókember, leginkább azért, mert okos/vicces és mellette eszméletlenül tehetséges.” (Vera)

„Robert Downey Jr. még egy szavazat, amellett, hogy szerintem zseniális színész, még szívdöglesztő is. Mellette pedig Loki, Tom Hiddleston mosolya mindent visz.” (Dóri)

„Tom Hiddleston és Benedict Cumberbatch, Loki és Strange, és azért, mert ők játsszák. Sorry, én Batman-rajongó vagyok.” (Szonja)

„Chris Hemsworth – ő nálam az abszolút etalon. A testalkata, a humora, az izmai , meg hát asgardi, szóval… A fiatalabb generációból Tom Hollandért rajongok, Pókemberként szerintem k•••jó, de zseniális volt a Lip Sync Battle-ben is, és Zendayával igazi couplegoals, amit a közösségi médiában nyomnak. Nagyon cukik! Nem tudom, mennyire kakukktojás Tom Hardy a Venomból, de nekem még ő celebrity crushom (minden sorozatot és filmet láttam tőle szerintem) és Venom szerepében zseniális.” (Anett)

„Én a Chriseket kedvelem: Chris Hemsworth és Chris Pratt hasonló szinten vannak – felszínesnek tűnhet, de én a külsejük miatt imádom őket, abszolút ideálom mindkettő. Ja, és Michael B. Jordan is, ő is a külső és a rosszfiús karakter miatt.” (Vivi)

„Egy szavazat Daredevilre (a sorozatverziós Daredevilre gondolok, nem a filmre). Okos, vonzó, ritkán mosolyog, de amikor mosolyog, akkor a mosolya mindent visz, nagyon jól bunyózik, a közelharcos jelenetei szuperül össze vannak rakva, és adrenalindúsak, nagyon menő ruhát készíttetett magának, de nekem inkább a »letisztultabb« öltözéke jön be, amiben leszámol Wilson Fiskkel (Kingpinnel) a végső összecsapásukban.” (Cintia)

„Szívesen segítenék, de egyet sem ismerek. Ez talán megér egy külön témát?” (Eszter)

Így néz ki a nemek közti egyenlőség MCU-módra

Régen szokás volt azt mondani, hogy Hollywoodnak irreális elvárásai vannak a színésznők megjelenésével kapcsolatban. A többség reménykedett abban, hogy a testpozitivitás és a többi hasonszőrű mozgalom hatására ez majd változni fog, és el fogjuk érni valamikor azt, hogy a természetes megjelenés is elfogadottá válik, de ahelyett valami más történt. Hollywood nem adott le a nőkkel szembeni elvárásaiból, de sajátos módon mégis egyenrangúvá tette a színésznőket a színészekkel azáltal, hogy egy ideje már a pasikkal szemben is ugyanolyan irreálisak az elvárásaik. Sőt vannak színésznők, akik egyenesen úgy gondolják, hogy például egy szuperhősös film esetében egy pasinak többet kell dolgoznia a tökéletes kinézetért, mint egy nőnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top