nlc.hu
Szabadidő

Minden, amit tudnod kell a Thor 4. részéről

Minden, amit tudnod kell a Thor: Szerelem és mennydörgésről

Alig egy hónap múlva érkezik a következő felvonás a Marvel univerzumában, éppen ezért úgy gondoltuk, ideje összegyűjteni minden infót, ami elérhető a Thor: Szerelem és mennydörgésről.

Bár a Marvel comic eddigi legmeghatározóbb alakja Loki volt a Disney+-os saját sorozatában, hamarosan a csínytevések istenének testvére kerül a reflektorfénybe a Thor: Szerelem és mennydörgéssel. A film ugyanazt a színes, játékos és őrült vonalat viszi majd tovább, amit Taika Waititi vizionált a Thor: Ragnarökben. A mennydörgés istenének harmadik önálló kalandja olyan jól sikerült, hogy kizárólag emiatt kaphatunk egy újabb fejezetet Thor életéből: a szuperhőst megformáló Chris Hemsworth ugyanis ez előtt már-már ott tartott, hogy szögre akasztja a Mjölnirt. „Belefáradtam abba, amit csináltam, és nem igazán voltam elégedett Thorral” – magyarázta a színész 2019-ben a Yahoonak, és hozzátette, hogy a Ragnarökben „felszabadító élmény volt kitörni a karakter korábbi verziójából”.

Most pedig Hemsworth már ott tart, hogy – ahogy azt a This Morningban mondta – „addig játszom ezt a szerepet, amíg csak engedik”. Így lehetséges, hogy Thor lett az első olyan szuperhős a Bosszúállók eredeti hatosfogatából, akinek már a negyedik önálló filmjére készülünk: a Szerelem és mennydörgés július hetedikén debütál a mozikban. Addig is mutatjuk, mi mindenre számíthatunk az űrviking visszatérésében.

Mi történik a világvége után?

A Thor: Ragnarök Asgard pusztulásával ért véget, a Bosszúállók: Végjátékban pedig Thor lemondott a trónról, majd útnak indult a Galaxis őrzőivel, hogy rátaláljon önmagára. Ekkor veszi fel a fonalat a Thor: Szerelem és mennydörgés. Ha hihetünk az április közepén kiadott teasernek, akkor Thor viszonylag hamar meg fogja unni a Galaxis őrzőinek társaságát, és inkább a saját útját szeretné járni: abbahagyja a szuperhősködést és mély önvizsgálatot tart. (A rövidre vágott barátság Űrlordékkal valószínűleg annak köszönhető, hogy A galaxis őrzői 3. rendezőjét, James Gunnt ideiglenesen kirúgták a projektből, így a két produkció helyet cserélt a Marvel-premierek kalendáriumában.)

Ahogy azonban azt a film hivatalos szinopszisában is olvashatjuk, 

Thor „visszavonulása rövidre sikerül, mivel a galaktikus gyilkos, Gorr, az Istenölő az istenek kiirtását tűzi ki céljául. A reá váró küzdelemhez Thor segítségül hívja Valkűr királyt, Korgot és volt barátnőjét, Jane Fostert, aki – Thor legnagyobb meglepetésére – képes használni a mágikus pörölyt, Mjölnirt.”

 

A májusi trailerből pedig az is kiderül, hogy Thor és Jane között még maradtak elvarratlan szálak, és még az is lehet, hogy a két Thor (vagy legalábbis Jane Foster Mjölnirt birtokló variánsa) újra egymásra talál. Valkűr király esetében is szerelem lehet a levegőben, hiszen a Végjáték óta arról pletykálnak, hogy Tessa Thompson karaktere megleli a maga királynőjét, hogy együtt uralkodjanak Új Asgard felett.

Ki tér vissza az új kalandra?

Természetesen Chris Hemsworth ismét magára ölti Thor köpenyét, Tessa Thompson pedig most királyként formálja meg a harmadik részben megismert Valkűrt. A Szerelem és mennydörgés író-rendezője, Taika Waititi ezúttal is több feladatot vállal, így nem maradunk az egyik legviccesebb kő-lény, Korg nélkül sem. Ezenfelül visszatér Matt Damon, Sam Neill és Luke Hemsworth mint az asgardi színészek, akik Lokit, Odint, és Thort alakították a Loki megrendelésére készült bizarr színdarabban, a Ragnarök elején.

Chris Hemsworth, Tessa Thompson és Natalie Portman az új Thor filmben (Fotó: Profimedia)

Chris Hemsworth, Tessa Thompson és Natalie Portman az új Thor filmben (Fotó: Profimedia)

Ráadásul olyan arcokat is viszontláthatunk a negyedik részben, akik az előzőből hiányoztak: így például a Lady Sifet játszó Jamie Alexandert (aki remélhetőleg elmagyarázza, hol a fenében volt, miközben Hela a fél asgardi katonaságot kiirtotta), és persze Natalie Portmant is. Portman újbóli felbukkanása Jane Fosterként az egyik legjobban várt adalék a Szerelem és mennydörgésben, aki végül a The Mighty Thor nevű képregény miatt vállalta el a tudós szerepét. Ebben a kiadásban ugyanis Jane daganatos beteg lesz, és ezután válik belőle Thor női változata – Waititi pedig többször kifejezte, hogy kifejezetten ragaszkodni fog a képregényben történtekhez…

Jöjjenek az újoncok!

Bár az MCU-ban már régi motorosnak számítanak, a Thor-filmekben abszolút új adalékként jelennek meg a Galaxis őrzői: Chris Pratt Peter Quillétől és Karen Gillan Nebulájától kezdve Bradley Cooper Mordálya és Vin Diesel Grootja is csatlakozik. Kérdés persze, hogy a sztori egészének lesznek-e a részei, vagy úgy alakul, hogy robogniuk kell tovább a saját filmjükhöz (mi utóbbira tippelünk).

Az egyik legígéretesebb újonc azonban egyértelműen a Marvel következő Chrise, Christian Bale, aki Gorrt, az Istenölőt fogja megformálni.

„Szerintem ő az egyik legjobb főgonosz, aki valaha felbukkant a Marvel-filmekben”

– nyilatkozta a karakterről Taika Waititi. Ahogy Gorr neve is mutatja, az antagonista komoly fenyegetést jelent úgy az asgardiakra, mint a többi istenre – a májusban debütált előzetesben konkrétan megfogadta, hogy minden isten meghal. És hogy honnan tudjuk, hogy nemcsak az asgardiak vannak veszélyben? Hát onnan, hogy a trailerben feltűnik Russel Crowe is mint maga Zeusz, a görögök vezére, a szereplők listáján pedig kiszúrhatjuk Akosia Sabet nevét, aki Básztet istennőt formálja meg. Ez pedig azt jelenti, hogy az egyiptomi istenek – akik mostanában Holdlovagnak (Oscar Isaac) nem hagytak egy nyugodt percet sem a Moon Knight című sorozatban – sincsenek biztonságban.

Továbbá Melissa McCarthy is feltűnik majd néhány pillanatra, ő lesz ugyanis az a színésznő, aki Helát kelti életre a legújabb asgardi színdarabban. A rengeteg új név mellett azonban van egy nagyon erős hiányérzetünk is: Tom Hiddleston, azaz Loki. Tény, hogy a csínytevés istene jelenleg sem térben, sem időben nincs valami közel Új Asgardhoz – és a sorozatban még mindig csak annak a Lokinak a variánsát ismerhettük meg, aki a Végjátékban feláldozta magát, hogy megmentse Thort –, Hiddleston markáns jelenlétének hiánya fel fog tűnni a Szerelem és mennydörgésben.

Mikor Chris Hemsworth tavaly júniusban a forgatás befejezéséről posztolt, azt írta: „a film teljes agybaj lesz, őrületesen vicces, de a szív húrjait is képes lesz megpendíteni. Rengeteg szerelem, rengeteg mennydörgés!” Waititi pedig egyenesen úgy hivatkozott rá, mint „a legbetegebb dolog, amit valaha csináltam”. Ha tehát csak feleannyira lesz vad és friss, mint amilyennek ígérik, a Thor: Szerelem és mennydörgés lehet a mozik behűtött söre a nyári kánikulában.

Forrás: Bustle, Rotten Tomatoes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top