nlc.hu
Sztárok

Natalie Portman 40 éves - Akkor és most

40 éves lett Natalie Portman, aki így lopta be magát a szívünkbe kamaszként

Natalie Portman kétgyermekes anyuka, Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő, aki szó szerint a szemünk előtt nőtt fel. El sem hisszük, hogy ma már a 40. születésnapját ünnepli.

Natalie Portman, eredeti nevén Neta-Lee Hershlag Amerikától távol, Jeruzsálemben született 1981-ben, igaz, hároméves korában a családja átköltözött az USA-ba. Állítása szerint szereti az Egyesült Államokat, mégis Jeruzsálemben érzi igazán otthon magát. Mivel nincs testvére, különösen szoros viszony fűzi őt szüleihez, akik minden premierjén részt vesznek.

Natalie Portman 40 éves

Natalie Portman a szüleivel, 1997-ben (Fotó: Mitchell Gerber/Getty Images)

„… szívesebben vagyok okos, mint híres”

Portman 4 éves korában kezdett el táncolni. 10 éves volt, amikor egy ügynök felfigyelt rá, és modellmunkákat ajánlott neki. Később azonban rádöbbent, hogy a színészet sokkal inkább érdekli, mint a modellkedés. Ami pedig a filmezésnél és a színészetnél mindig fontosabb volt: a tanulás!

„A tudományok, az irodalom vagy a nyelvek számomra sokkal izgalmasabbak, és sosem érdekelt, hogy az egyetem választása esetleg kerékbe töri a karriert. Inkább leszek okos, mint filmsztár!” –  mondta korábban egy interjújában az Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő, akit hamar felfedeztek, tiniként már több szuperprodukcióban láthattuk. Első szerepét a Léon, a profi című filmben kapta, ahol Jean Reno partnere volt. A nagyközönség ekkor figyelt fel rá, és a kritikusok is elismerően nyilatkoztak tehetségéről. Portman ekkor vette fel nagyanyja leánykori nevét, és a továbbiakban ezen a néven szerepelt a filmekben. Minderre azért volt szükség, mert meg akarta óvni a saját maga és családja életét a sajtó kíváncsiskodásától. Világra szóló ismertséget azonban az új Csillagok háborúja trilógia hozta meg számára.

Natalie Portman 40 éves

Natalie 1994-ben a Léon, a profi című film forgatásán, mindössze 13 évesen ( Fotó: Patrick CAMBOULIVE/Getty Images)

A siker és a világhírnév ide vagy oda, a színésznő ettől még nem hanyagolta el a tanulmányait. Mindössze 17 éves volt, amikor eljátszotta a Star Warsban Padmé Amidala szerepét, a premieren azonban nem jelent meg, mivel épp az érettségijére készült. Filmes karrierjével párhuzamosan a Harvard Egyetemen tanult tovább, ahol pszichológiából szerzett diplomát.  Angol nyelven és héberül folyékonyan beszél, franciául, japánul és németül bizonyos fokig, de arab nyelvleckéket is vett.

Natalie Portman 8 éves kora óta vegetáriánus és az állatok jogainak szószólója. Nem eszik állati eredetű ételt, és nem visel sem szőrmét, sem tollat, sem bőrt. 2007-ben a színésznő piacra dobta saját tervezésű cipőit, amelyeket alternatív természetes anyagokból készítenek. A bevételt teljes egészében jótékony célra fordítja, mellyel többek között az állatvédőknek segít.

A Fekete hattyú című film igazi fordulópont

2010-ben egy veterán balerinát alakított Darren Aronofsky Fekete hattyú című filmjében. Ahhoz, hogy felkészüljön a szerepre, hat hónapon keresztül napi 5-8 órás táncoktatáson vett részt, és leadott 10 kilót. 2011. január 16-án ezért a szerepért a legjobb színésznő kategóriában nyert a Golden Globe-díj-átadón. 2011. február 27-én, ugyanezen szerepéért a legjobb női főszereplő kategóriában nyert Oscar-díjat.

Natalie Portman 40 éves

Natalie Portman 2011-ben (Fotó: Getty Images/Kevin Winter)

És ez még nem minden, a film forgatása közben találkozott Benjamin Millepied francia koreográfussal, akivel 2012-ben házasodtak össze, két gyermekük született, Aleph 2011. június 14-én született meg fia, lánya, Amalia 2017. február 22-én. 

Megnézem
Összes kép (9)

Szuper sztárinterjúk az nlc-n:

(Nyitókép: Getty Images/ Patrick CAMBOULIVE)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top