nlc.hu
Szabadidő

Meghalt Tom Sizemore színész

Meghalt Tom Sizemore

A Ryan közlegény megmentéséből ismert 61 éves színésznél február közepén agyi aneurizmát diagnosztizáltak, és már nem volt esély a felépülésére.

Meghalt Tom Sizemore amerikai színész, aki olyan filmekben játszott, mint a Ryan közlegény megmentése, a Született gyilkosok és a Szemtől szemben – erősítette meg a CNN-nek a család képviselője, Charles Lago.

Tom Sizemore 61 éves volt. Kórházba került, miután február közepén agyi aneurizmát diagnosztizáltak nála. Pár nappal az orvosok közölték, hogy nincs remény a felépülésére, és azt javasolták a családnak, hogy hozzanak életvégi döntéseket.

Sizemore „békésen hunyt el álmában” a kaliforniai Burbankben található Saint Joseph Medical Centerben, mellette volt két fia és testvére, Paul Sizemore – olvasható a család nevében kiadott közleményében.

Tom Sizemore színész érkezik a Bábel című film premierjére a FOX Westwood Village színházban, Westwoodban, Kaliforniában 2007. május 5-én

Tom Sizemore 2007-ben (Fotó: Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

„Mélyen elszomorít a testvérem, Tom elvesztése – fogalmazott Paul Sizemore. – Nagyobb volt, mint az élet. Jobban befolyásolta az életemet, mint bárki más, akit ismerek. Tehetséges, szeretetteljes, adakozó volt, és végtelenül jól tudott szórakoztatni az eszével és a történetmondó képességével. Meg vagyok döbbenve, hogy elment, és mindig hiányozni fog.”

Tom Sizemore 1961-ben született Detroitban. Fiatal korában körbevette a bűnözés, majd egyetemista korában úgy döntött, hogy a színészetnek szenteli minden idejét. Az átütő siker három évvel a New Yorkba költözése után, 1989-ben jött el, amikor féllábú háborús veteránt alakított Tom Cruise oldalán a Született július 4-én című háborús drámában.

Spontán és erőteljes személyisége miatt elképesztően jól tudta adni a kiégett zsaru vagy a fegyenc karakterét – ezért nem is csoda, hogy a kilencvenes évek legnagyobb rendezői is előszeretettel dolgoztak vele. Sizemore néhány év leforgása alatt olyan filmekben tűnt fel, mint a Harley Davidson és a Marlboro Man (1991), Az 57-es utas (1992) a Született gyilkosok (1994) és a Szemtől szemben (1995).

Sikeres karrierjére drogfüggése, nőügyei és botrányai vetettek árnyékot. Bár a színész élete végéig küzdött a démonjaival, kétségtelen, hogy maradandó nyomot hagy az Álomgyárban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top