nlc.hu
Szabadidő

Vándorló farkas újabb állomása

A vándorló farkas már Nógrád vármegyében van

Újabb állomáson jelentették a farkast.

A Bükki Nemzeti Park adta hírül, hogy a Svájcban befogott és jeladóval ellátott „M237” hím farkas elérte a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területét, jelenleg Nógrád vármegye keleti felén tartózkodik.

Az Alpok déli vonulatainak vidékéről származó példány a Dunát átúszva, a Naszály (hegy) mellett folytatja útját.  Legutóbb, március 17-én, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság adott hírt az állatról.

A jelölt egyed tartamos nyomonkövetési lehetőségének és a vándorló farkas biztonságának növelése érdekében a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság felvette a kapcsolatot az illetékes vadászati hatósággal és a tájegységi fővadásszal.

Az igazgatóság azt írja, működési területén évtizedek óta élnek farkasok, így a kóborló egyed aktivitása révén érdekes megfigyeléseket tehetnek.

A farkas már Budapest környékén is járt. A Gruppe Wolf Schweiz természetvédelmi csoport 26 farkasfalka sorsát követi figyelemmel, és több állatot jeladóval is felszereltek.

Farkas

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top