nlc.hu
Szabadidő

Tömegbaleset az M1 autópályán: még nincs gyanúsított az ügyben

Tömegbaleset az M1-esen: zajlik a nyomozás, egyelőre nincsen gyanúsított

A rendőrség továbbra is várja azoknak a jelentkezését, akiknek van valamilyen információja a történtekről.

Kockáról kockára elemzik a rendőrök az M1-esen, Herceghalomnál történt halálos tömegbaleset idején készült felvételeket, többek között azokat, amiket az autópályakezelőtől kért be, illetve, amiket az autósok bocsátottak a rendelkezésükre. A rendőrséghez eddig 67 bejelentés érkezett, és kérik, akiknek van még valamilyen információja, az jelentkezzen, hangzott el az RTL Híradóban.

Kiégett és sérült gépjárművek az M1-es autópályán Herceghalomnál

Kiégett és sérült gépjárművek az M1-es autópályán Herceghalomnál (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A tömegszerencsétlenség valószínűleg azért következett be, mert egy sávban porátfúvás keletkezett, és amiatt a sofőrök szinte vakon vezettek. Ennek ellenére ezen a szakaszon nem volt forgalom- vagy sebességkorlátozás, igaz, a kijelzőkön figyelmeztették a sofőröket az erős oldalszélre és a kedvezőtlen látási viszonyokra.  

Alig néhány órával korábban kétszáz méterre történt egy baleset, de senki nem kezdeményezte, hogy zárják le az autópályát. Az ügyben egyébként az autópálya-kezelőnél belső vizsgálat indult, de a rendőségi nyomozás lezárultáig nem nyilatkoznak. 

Hogy hibázhatott-e valaki, még nem tudni. Egyelőre nincs gyanúsított az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top