nlc.hu
Szabadidő

A sukár lányhoz írt locsolóvers hasít a TikTokon

A „shukár” lányhoz írt locsolóvers hasít a TikTokon

2023-at írunk, vagyis locsolóverseket már nemcsak élőben, a meglocsolandó hölgyeknek/lányoknak/asszonyoknak mondunk, hanem a TikTokon is verselünk. Találtunk slam poetrybe oltott és tacskós verselést, mulatós locsolóverset, de a shukár lányhoz írt locsolóverset senki sem taszíthatja le a trónról.
locsolóvers

A locsolóversek mondását már kisfiúként is kicsit cikinek éreztem, ám épp ez teszi őket ideális alapanyaggá ahhoz, hogy bravúrosan szórakoztató TikTok-videók készüljenek belőlük, amik szándékosan emelik ki azt, hogy ez egy mennyire cringe tevékenység.

Ami élőben borzasztó kellemetlen, az videón nézve már kimondottan vicces, ráadásul az önkéntes TikTok-versmondók megteremtik a lehetőséget a locsolkodástól zavarba jövő szegény férfiaknak, hogy ők maguk megússzák a versmondást, és inkább csak átküldjék a locsolandó lánynak az egyik videós kedvencüket.

Romanewsproduction verhetetlen a témában, a „shukár” lányhoz írt locsolóversét már közel nyolcszázezren indították el, és a siker hatására még – hozzáteszem: kevésbé sikerült – folytatást is készített hozzá. A sikerhez feltétlenül kellett a versmondó csibészes bája, valamint az is, hogy a vers egy pontján illedelmesen megkérdezze: Gucci vagy Chanel parfümmel locsoljon?

A mulatósba oltott locsolóversmondás eléggé adja magát, ehhez képest én most találkoztam vele először. Az elkövető, Hoffman Richárd mulatós ritmusban kéri, hogy

Told ide a szép kis fejed, meglocsollak, ahol lehet!

Hát lehet neki ellenállni?

Állati cukisággal még egy olyan barátságtalan műfajt is el lehet adni, mint a locsolóvers-mondás. DooShop két cuki tacskót vet be azért, hogy ne rohanjunk ki a világból.

Olykor pedig nem a locsolkodó, hanem a meglocsolandó osztja meg a vershallgatás élményét követőivel. Itt például angiizsigmond mutatja be, micsoda élmény az, amikor az Örs Vezér terén slam poetry stílusban verselnek neki.

Mit lehet ehhez még hozzátenni? A költészet és a húsvét kéz a kézben járnak!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top