nlc.hu
Szabadidő
EGOT-győztesek listája

Emmy, Grammy, Oscar és Tony: az alábbi sztárok mind a 4 díjátadón taroltak már

A négy legnagyobb presztízsű díjátadó szobrainak boldog tulajdonosai az alábbi hírességek.
Viola Davis

Hollywood eleve meglehetősen szűk körű társaság, aminek ajtaján még a lábujjadat sem egyszerű betenni (ilyenkor nagy segítség a nepotizmus – de erről már volt szó), ha pedig már díjaznak és elismernek, akkor tudod, hogy a keménymaghoz tartozol. Emlékszel például mennyire meghatódott Brendan Fraser vagy Ke Huy Quan az idei Oscar-gálán? Na, hát nem véletlenül. Viszont van még egy ennél is szűkebb, elitebb rétege Hollywoodnak (nem vicc), mégpedig azon művészek sora, akik a négy legrangosabb díj büszke tulajdonosai.

Hogy miről van szó? A szórakoztatóipar legfontosabb díjai az Emmy (a televíziós produkciók elismerése), a Grammy (amit a zenészek kapnak), az Oscar és a Tony (a színházi világ Oscarja). Ezek kezdőbetűi adják ki az EGOT betűszót, ami egy olyan extrém rangos klub, melybe bekerülni hihetetlenül nehéz és ritka kiváltság. Mégis vannak olyan színészek, zeneszerzők, producerek vagy írók, akiknek sikerült megugraniuk az EGOT-státuszt. Összesen 18-an kapták meg a történelem során, illetve még 5-en, akik versenyen kívüli elismeréssel emelkedtek EGOT-szintre – őket mutatjuk be az alábbi galériában, a teljesség igénye nélkül.

Richard Rodgers
Megnézem
Összes kép (15)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top