nlc.hu
Szabadidő

5 jótanács egy 109 éves bácsitól a hosszú életért

„Azzal foglalkozz, amit szeretsz” – 5 jótanács egy 109 éves bácsitól a hosszú életért

Érdemes megfogadni a tippeket.

109 évesen Vincent Dransfield még mindig mindennap kocsival járja a várost, ebédet vesz, elintézi a dolgait és bevásárol – számolt be a Yahoo News.

109 éves bácsi

Vincent Dransfield (Fotó: Facebook)

A férfi egyedül él saját házában a New Jersey állambeli Little Fallsban, ahol 1945 óta lakik, és a családja szerint remekül megvan. Nincs szüksége segítségre, a korához képest kiemelkedően jó szellemi és fizikai állapotban van. Egy gyermeke, három unokája és hét dédunokája van. Felesége, akivel 54 évig élt, 1992-ben halt meg.

Dransfield nemrég megosztott öt tippet, ami szerinte segített neki abban, hogy jó egészségben megélhesse ezt a szép kor.

  1. Tölts időt azzal, amit szeretsz: Dransfield több mint 80 évet töltött a helyi önkéntes tűzoltóság tagjaként, és egy ideig a vezetője is volt. Amikor megkérdezték, mi hozta meg neki a boldogságot és mi tartotta életben, azt válaszolta, hogy ez. Az unokája, Lista szerint nagyapja idősebb korában is rendszeresen járt a tűzoltóságra, és tagja volt a „3-tól 5-ig klubnak”.„Miután a nagymamám meghalt, igazából ez tartotta életben. Mindennap elment a tűzoltóságra és ott volt 3-tól 5-ig a barátaival. Olyan volt, mintha a családja lett volna” – mondta.
  2. Maradj fitt: Dransfield soha nem emelt súlyokat vagy edzett edzőteremben, de egész életében mozgott. „21 éves voltam, amikor beléptem a tűzoltósághoz, és ez volt a mindennapi testmozgásom – a tűzjelzőket vettem fel Little Fallsban” – mondta.
  3. Azt edd, amit szeretsz: A százéves férfi szereti az olasz ételeket, a hamburgert, a salátát, a tejcsokoládét és más édességeket. Mindennap iszik egy csésze kávét, és időnként sört is. „Az az őrület, hogy nem figyelt oda az étrendjére” – tette hozzá Lista. – Azt evett, amit csak akart. Soha nem figyelt a súlyára. Soha nem kellett fogynia. Mindig is fitt volt.”Dransfield 109 évesen még mindig magának készíti össze az ételt, bár ez általában azt jelenti, hogy megmelegíti a közeli étteremben vásárolt kész fogásokat.
  4. Soha nem késő megszabadulni egy rossz szokástól: Dransfield 50 éves korában kezdett el dohányozni, miután egy tűzoltótársa megkínálta egy cigarettával. A férfi körülbelül 20 évvel később, a hetvenes éveiben járt, amikor abbahagyta. „Egy nap azt mondta nekem, hogy egyszerűen abbahagyja a dohányzást” – emlékezett vissza Lisa. – Kidobta a cigarettákat, és ennyi volt. Soha többé nem dohányzott.”
  5. Maradj pozitív: Dransfield optimistának tartja magát. Nagyszerű humorérzéke is van, és szeret mindenkit névről ismerni a városban – mesélte az unokája.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top