nlc.hu
Szabadidő

Nagy-Britannia személyi edzője 78 évesen sem tervezi a visszavonulást

Nagy-Britannia személyi edzője 78 évesen sem tervezi a visszavonulást

78 éves a közkedvelt személyi edző, aki nem tervezi, hogy mostanában visszavonul.

Edward Diget személyi edzőként és rehabilitációs szakemberként dolgozik a PureGym Milton Keynes-ben. Nincs ebben semmi furcsa, ott válik érdekessé a sztori, amikor meghalljuk, hogy Edward 78 éves. 

Eddie, a 78 éves edző

Fotó: Instagram

Eddiet azonban hidegen hagyja a kora és nem tervezi, hogy egyhamar nyugdíjba vonul. Sőt, reméli, hogy másokat is arra ösztönöz, hogy idősebb korukban is fittek maradjanak. 

A férfi mindig sportos volt, korábban 22 évet töltött a Királyi Haditengerészetnél, ahol hajóorvosként dolgozott, és végül sebész hadnagy lett. 58 évesen végül úgy érezte, eleget látott, minden nagyobb terv nélkül kilépett a hadseregből. Feleségével végül Oxfordba költöztek, és ott nem elkezdett járni a helyi edzőterembe, ahol tanácsokat adott az edzőterem többi tagjának. Ez a lelkes tanácsadás abba torkollott, hogy napi hat órát töltött az edzőteremben, olyan sokan kérték a tanácsát. A tulajdonos is felfigyelt a tevékenységére, és egy nap félrehívta, de nem azért, hogy leteremtse, hanem, hogy felajánljon neki egy személyi edző állást.

Eddi-től gyakran kérdezik, mikor akar visszavonulni, de ő túlságosan szereti a munkáját ahhoz, hogy nyugdíjba vonuljon.

„Szenvedélyesen szeretem azt, amit csinálok, és nem állok készen arra, hogy egyhamar abbahagyjam” – mondta Eddy, és azt is elmesélte a Metro-nak, hogy nem követ szigorú szabályokat, hogy formában tartsa magát.

 

Azt csinálom, amit az adott pillanatban jónak érzek. Néha a garázsba megyek, hogy a Muk Yan Chongon (a harcművészetekben használt fabábu) töltsem ki a frusztrációmat, máskor pedig a feleségemmel sétálok egy nagyot a helyi parkban” – mesélte a férfi, majd hozzátette: „Amikor versenyeztem, hetente akár négyszer is edzettem, és minden egyes edzésen más-más testrészre koncentráltam, de most már nincs erre szükségem – egyszerűen csak arra törekszem, hogy a számomra legmegfelelőbb módon tartsam fenn az egészséges életmódot”

Így nézett ki Eddie, amikor versenyzett:

“Három évvel ezelőtt bélrákot diagnosztizáltak nálam, de ettől nem eszem vagy iszom semmi különöset. Akkor eszem, amikor éhes vagyok, és ésszerűen táplálkozunk – persze az alkalmi disznóvágásoktól eltekintve. Szeretünk halat és sült krumplit enni, vagy elvitelre venni ételt”– fejtette ki a férfi.

Ma már szerencsére egyre több az aktív idősebb korú, ebben a cikkünkben például öt olyan nőről írtunk, akik idős korukban is olyan sportteljesítményre képesek, amire sokan fiatalon sem. És nem azért, mert annyival jobbak, erősebbek vagy hajlékonyabbak, mint a fiatalok, hanem mert elszántak és kitartóak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top