nlc.hu
Szabadidő

Befogták a vaddisznónak nézett törpemalacokat Salgótarjánban

Befogták a vaddisznónak nézett lakótelepi törpemalacokat Salgótarjánban

Egy idős bácsi tartotta a lakótelepen a törpemalacokat, de az állatok hamarosan menhelyre kerülnek.
A salgótarjáni lakótelepről elszállított törpemalacok egy befogadóhelyen

A vaddisznók gyakori vendégek Salgótarján egyes részein, nemrégiben pedig kismalacok is felbukkantak az egyik lakótelepen. Kiderült viszont, hogy a szóban forgó állatok nem vaddisznók, hanem göttingeni törpemalacok – írja a Sokszínű Vidék.

Miután több bejelentés is kapott az önkormányzat, utánanéztek a disznóknak, és a „nyomozás” után egyértelművé vált, hogy nem vaddisznókról van szó, hanem a Rokkant-telepi garázsoron egy 91 éves bácsi gondozza, neveli, eteti a törpemalacokat.

Mivel nem vadállatokról van szó, a kilövésükról szó sem lehet, bár ez nem is volt célja az önkormányzatnak. Ezért felvették a kapcsolatot a Malacvédő Alapítvánnyal, akik többszöri próbálkozás után április végén sikeresen befogták a kondát, és elszállították az állatokat.

A disznók jelenleg egy ideiglenes befogadóhelyen várják, hogy leteljen a karantén ideje, majd az alapítvány segítségével végleges menedékhelyre kerülnek.

(Kiemelt kép: Facebook/Malacvédő Alapítvány)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top