nlc.hu
Szabadidő

A 85 éves Szupernagyi 1600 kilométert tekert a gyermekei emlékére

Ez a 85 éves szupernagyi 1600 kilométert tekert a gyermekei emlékére

A nyugdíjas asszony jótékonysági céllal, elhunyt gyermekei emlékére vágott az útnak.
85 évesen 1600 kilométert tekert a szupernagyi.

Mavis Paterson esetét az RTL szúrta ki a SkyNewson. Az idős hölgy a Wigtownshire-i Auchenmalgból származik, és heteket töltött az úton, mialatt több mint 60 000 fontot gyűjtött össze a Macmillan Cancer Support szervezet számára.

Az április végén kezdődött kaland során Mave nagymama a nyugati parton, Thursóig tekert, majd a keleti parton, Fife-on tért vissza.

Amikor  1600 kilométer után, vasárnap átlépte a célvonalat a Mull of Galloway világítótoronynál, hatalmas tömeg üdvözölte.

A kerékpáros kalandot néhai gyermekeinek ajánlotta: Sandy 2012-ben szívrohamban halt meg, Katie 2013-ban vírusos tüdőgyulladás után vesztette életét, Bob pedig 2016-ban halt meg balesetben.

A barátom, Jackie csatlakozott hozzám, és ez egy nagyon fontos, különleges pillanat volt számomra. Thursóban találkoztunk, és több mint 700 mérföldet tekert velem. Nagyon jól éreztük magunkat. Együtt nevettünk és együtt sírtunk

– nyilatkozta Mave, aki azt is elárulta, hogy a legnehezebb tekerése Fort Williamben volt. Akkor ugyanis borzasztó szembeszéllel találkozott, ami majdnem „lefújta őt a bicikliről”. 

A nő korábban, 2019-ben már rekordot döntött, akkor a Land’s Endtől John O’Groatsig kerékpározott. Az azt megelőző évben 24 órás kerékpártúrát teljesített, és Kanadát is végigbiciklizte.

Szupernagyik tényleg léteznek: emlékezzünk csak a 79 éves Wilma Almára a skóciai Perthből, egy igazi szupernagyira, akinek a 31 éves Nathan Taylort, aki betört az otthonába, sikerült menekülésre kényszerítenie.

(RTL)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top