nlc.hu
Szabadidő

Max Park Rubik kocka rekodja

Hihetetlen, mennyi idő alatt rakta ki a Rubik-kockát az új rekorder!

Maxnak gyerekkora óta szenvedélye a kockázás, ami egyben kiváló terápia is az autizmussal élő fiú számára.
Rubik kocka

3,13 másodperc – összesen ennyi időre volt szüksége Max Parknak ahhoz, hogy kirakja a Rubik-kockát, ez az időeredmény pedig 0,34 másodperccel gyorsabb volt, mint a régóta fennálló rekord, így a 21 éves koreai-amerikai fiú lett az új világrekorder.

Az autizmussal élő Maxnak kisgyerekkora óta szenvedélye az úgynevezett speedcubing, a szülei, Schawn és Miki pedig mindenben támogatják. 

„A kockázás jó terápiának bizonyult Max számára, hogy szocializálódjon és erősítse a képességeit” – mondták a szülők.

Max mindössze 10 éves volt, amikor megnyert egy kockaversenyt, ahol az ellenfelei főiskolai hallgatók voltak. Azóta számos megmérettetésen szerepelt sikerrel, több rekordot is megdöntött. A World Cube Association (WCA), vagyis a speedcubing sportot felügyelő hivatalos szervezet nyilvántartása szerint jelenleg kilenc világbajnoki címet birtokol.

Tehetségére a dokumentumfilmesek is felfigyeltek, ő volt az egyik főszereplője a Netflix The Speed Cubers című produkciójának. A dokumentumfilm Max és fő vetélytársa, Feliks Zemdegs életét követi, akik a versengésük ellenére szoros köteléket ápolnak.

„Bár ők ketten riválisok, de barátok is, és gyönyörű látni, ahogy Max bizonyos értelemben felnéz Feliksre” – jegyezte meg Miki.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top