nlc.hu
Szabadidő

Videó: egészben nyelte le a mókust a sirály

Videóra vették, ahogy egy sirály egészben lenyel egy mókust

A szakemberek szerint téves kép él az emberekben a sirályokról, mert ezek a madarak mindent elfogyasztanak, ami az útjukba kerül. Akár egy mókust is.
Fázisképek, ahogy egy sirály egyben lenyel egy mókust

Sokakat megdöbbentett egy TikTokra kikerült videó, amelyen az látható, hogy egy sirály egészben lenyel egy mókust. A szakértők szerint azonban ez nem is annyira meglepő.

A felvétel azt örökítette meg, ahogy egy ezüstsirály – a kígyókhoz hasonló módon – felfal egy bolyhos, sötét bundájú mókust. Minden egyes nyeléssel a zsákmány hátsó lábai és bozontos farka egyre mélyebbre csúszik a madár nyelőcsövében.

„Ez nem barbár viselkedés. Ez teljesen normális – mondta Peter Rock, az angliai Bristolban élő sirálykutató a CBC Radio As It Happens című műsorában. – A sirályokra jellemző, hogy bármit megesznek, ami az útjukba kerül. És ha az történetesen valami gyengébb állat, akkor megölik és elfogyasztják.”

A sirályok pontosan tudják, hogyan szerezzen ételt: ha kell, ellopják az emberek ennivalóját a tengerparton, felszakítják a szemeteszsákokat kidobott szendvics után kutatva. Étrendjük az áfonyától kezdve a félig megevett hamburgeren át az állatokig mindent magában foglal – ők az igazi mindenevők.

A szakember látott már sirályt patkányt enni és galambokból falatozni, ezért szerinte mindez nem szokatlan dolog. Igaz, azt bevallotta, hogy ez az első alkalom, hogy mókust elfogyasztó sirályt látott.

Louise Blight, a Victoria Egyetem Környezettudományi Intézetének professzora szerint a videó azért borzolja a kedélyeket, mert az emberek nem szoktak a sirályokra tengeri ragadozóként gondolni, pedig a természetes táplálékuk nem a sült krumpli.

(Kiemelt kép: TikTok/planetaferoz000)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top