nlc.hu
Szabadidő

8 jó strand Budapesten és környékén

Budapesti strandkörkép – ide menj, ha már nem bírod a meleget!

Összeszedtük a legtutibb szabadtéri fürdőhelyeket a fővárosban és közelében.

Abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy nyáron kevés rosszabb dolog van, mint a fővárosi betontengerben szenvedni a hőségtől. Ilyenkor egyértelmű, hogy irány a strand – ám nem biztos, hogy megéri leugrani a Balatonhoz csak egy hétvégre, főleg, hogy az idei évben még a korábban tapasztaltaknál is borsosabb egy ilyen kirándulás ára.

Szerencsére Budapesten és a közvetlen közelében is van lehetőség fürdőzésre és a parton hesszelésre: összeszedtünk 8 olyan strandot, ahol átélhetjük a balatoni életérzést piciben. A listánkban a fizetős opciók mellet ingyenes szabadstrandokat is találsz.

1. Palatinus

palatinus strand

Fotó: Facebook

Kezdjük a legkézenfekvőbbel: a margitszigeti Palatinus a város egyik legismertebb és legkedveltebb strandja. A méltán híres fürdőhely a sima medencék mellett hullámfürdővel és óriáscsúszdákkal is várja a kikapcsolódni vágyókat. A strand minden nap 9 és 19 óra között tart nyitva. A felnőtt belépőjegy ára hétköznap 4400 forint, hétvégén pedig 4900 forint. A gyerekek, a nyugdíjasok és a nappali tagozatos diákok esetében hétköznap 3500 forint, hétvégén pedig 3900 forint a jegy. Van lehetőség családi és rövidebb, két órás fürdésre szóló jegy váltására is.

Cím: 1003 Budapest, Soó Rezső stny. 1

2. Lupa Beach

lupa beach

Fotó: Facebook

Ha tengerparti hangulatra vágynánk, akkor édemes a Lupa-tó felé vennünk az irány: bár kevésbé központi az elhelyezkedése, a strand egész könnyen megközelíthető a belvárosból is. Tömegközlekedéssel a budakalászi HÉV állomásig kell kimenni, innen pedig felszállhatunk egy külön buszjáratra, ami egyenes a tóhoz visz. A strand minden nap 9 és 21 óra között tart nyitva, a hétköznapi felnőtt belépőjegy 5500 forint, az ifjúsági (12-18 év között) és a nyugdíjas (60 év felett) pedig 3800. Hétvégén a felnőtt jegy 5900, a diák és nyugdíjas pedig 4000 forint. A 12 éven aluli gyerekek ingyen strandolhatnak a Lupán.

Cím: 2011 Budakalász, Tó u. 1

3. Pünkösdfürdői Strand

pünkösdfürdői strand

Fotó: punkosdfurdo.hu

A harmadik kerületben található Pünkösdfürdői strand kicsit kevésbé ismert, de nem kevésbé érdemes betérni ide. Az 1935 óta álló strandfürdő három medencével kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak. A fás, parkos környezet kiválóan alkalmassá teszi a gyerekekkel való pancsolásra is. A strand minden nap 9 és 19 óra között van nyitva. Itt Budapesthez képest egyébként kifejezetten szolíd árakon fürdőzhetünk: a felnőtt belépő hétköznap 2500, hétvégén 2600 forintba kerül, a gyerekek és a nyugdíjasok pedig 1900, hétvégén pedig 2100 forintos áron strandolhatnak. A családi belépők 5000 forinttól kezdődnek.

Cím: 1039 Budapest, Királyok útja 272.

4. SHO Beach

sho beach

Fotó: Facebook

A Kopaszi-gáton, a tavaly év végén átadott MOL torony  szomszédságában található SHO Beach az aktív pihenés szerelmeseinek lett kitalálva: a strand a homokos part mellett olyan kikapcsolódási lehetőségekkel van felszerelve, mint a SUP, a waterball, a Teqball, a frizbi és a tollas. A vízparton óriás jenga, óriás marokkó és KUBB is várja a látogatókat. A strand vasárnaptól csütörtökig reggel 10 és 22 óra között, pénteken és szombaton pedig reggel 10 és éjfél között tart nyitva. Főszezonban hétfőtől csütörtökig 3200 a felnőtt belépő és 2400 a diák illetve nyugdíjas, péntek-vasárnap pedig 4200 a felnőtt és 3200 a kedvezményes jegy.

Cím: 1117 Budapest, Bíró László József krt 4.

5. Római parti Plázs

római plázs

Fotó: Facebook

Nem feltétlenül kell azonban a zsebünkbe nyúlni, ha élvezni szeretnénk a Duna hűsítő vizét: a római parti szabadstrandon ingyen is megtehetjük. A harmadik éve üzemelő plázs augusztus 20-ig elkerített bólyákkal kirakott területtel, mosdóval, pelenkázóval és öltözővel várja a strandolni vágyókat.

Cím: 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 15-17.

6. Szentrendrei Postás Strand

postás strand

Fotó: Facebook

Szentendre nyáron kihagyhatatlan program, de nem csak a skanzen miatt érdemes kilátogatni: a város szívében található egy szuper szabadstrand is. A part közelében öltöző, négyállásos zuhanyzó és ivóvízcsap is van, valamint van egy külön kutyásoknak kijejölt pancsoló rész is. A part kellemesen homokos, de a vízzel nem árt óvatosnak lenni, mert gyorsan mélyül.

Cím: 2000 Szentendre, Strand u.

7. Kisoroszi szigetcsúcs

szigetspicc kisoroszi

Fotó: Facebook

Szintén Szentendre közelében, a sziget északi részén, közel a sziget csúcsához fekszik a Kisoroszi Szigetcsúcs, amely a Dunakanyar talán legszebb strandja. A helyszín nem hivatalos szabadstrand, de a fürdés nem tilos. A víz általában tiszta, a partszakasz pedig fokozatosan mélyül. A szigetre kocsival egy 2000 forintos napidíj ellenében lehet behajtani, de a strand gyalog is megközelíthető: a kisoroszi rév visz le a szigetre, innen egy 20 perces séta a csúcs.

8. Szigetcsép szabadstrand

szigetcsép

Fotó: Facebook

A Ráckevei-Duna partján levő szigetcsépi strand ugyan apró, de rendkívül hangulatos. A víz viszonylag gyorsan mélyül, de ennek ellenére sokan járnak családdal is. A parton büfé, öltöző és mosdó is várja a látogatókat.

Cím: 2317 Szigetcsép, 51107

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top