nlc.hu
Szabadidő

Videón a lassú szomáliai futó

Felrobbantotta a netet minden idők leglassabb 100-as „sprintje” – videón a kínos futás

Vágtázás helyett Nasra Abukar Ali csupán bekocogott a célba.
futás

Szomália sportért felelős minisztere az országos atlétikai szövetség elnökének felfüggesztésére szólította fel a nemzeti olimpiai bizottságot egy nappal azután, hogy a Csengtuban zajló Egyetemi Világjátékokon az ország képviseletében indult „sprinter” több mint 21 másodperc alatt ért végig a 100 méteres távon.

Nasra Abukar Ali „vágtájának” felvétele az interneten futótűzként terjedt, így rövid időn belül az egész világ láthatta, hogy a túlsúlyos, a legkevésbé sem sportoló alkatú hölgyet a rajt után állva hagyják vetélytársai, és végül a győztestől több mint 10 másodperccel lemaradva kocog be a célba.

Mutatjuk:

A futó produkciója roppant kínos helyzetbe hozta a kelet-afrikai országot, amelynek kormánya nyilvánosan bocsánatot kért. A sportminisztérium a nemzeti olimpiai bizottsággal gyors vizsgálatot folytatott le, amelyben kiderült, hogy Nasra Abukar Ali nem atléta, de még csak nem is sportoló, az ország egyetemi uniója pedig azt közölte, hogy nem is küldött Kínába versenyzőt női 100 méteren.

Mohamed Barre Mohamud miniszter azt kérte az olimpiai bizottságtól, hogy az atlétikai szövetség elnökét, Khadijo Aden Dahirt függessze fel – mondván, visszaélt hatalmával és súlyosan rontotta az ország hírnevét –, egyúttal jelezte, hogy jogi eljárást kezdeményez a szövetség első emberével szemben, aki rokoni kapcsolatban áll a „sprinterrel”.

(MTI)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top