nlc.hu
Szabadidő

Ítéletidő: kidőlt fák, hömpölygő víz az utcákon

Ítéletidő: kidőlt fák, hömpölygő víz az utcákon

A tűzoltók folyamatosan dolgoznak, a vonatközlekedésben több helyen is fennakadások vannak a kidőlt fák miatt.

Péntek este először Hajdú-Bihart tépázta meg a viharos időjárás, majd Fejér és Tolna vármegyében is felhőszakadással érkezett meg az ítéletidő. Szombat hajnalban Budapesten és környékén, valamint Nógrádban okozott jelentős károkat a vihar.

Dunaharaszti:

@flyferi Ilyet se láttam még. Folyamatosan villámlik ⚡⛈️🌬️ Dunaharaszti #fy #nekedbe #pusztuljonforyouba #villámlás #vihar #strong #weather #dunaharaszti ♬ eredeti hang - FlyFeri

Az MTI információi szerint sok riasztást kaptak a tűzoltók Hajdú-Bihar vármegyében péntek este a viharos időjárás miatt, a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék és az erős szél jelentős károkat okozott. Debrecenben és Püspökladányban fák és oszlopok dőltek ki, faágak szakadtak le, háztetők rongálódtak meg. Az utcákon hömpölygött az esővíz, pincékbe, garázsokba, néhol udvarokba és lakásokba is betört, mert az árkok és a szennyvízcsatornák nem tudták elnyelni a vizet.

Ítéletidő az országban

(Fotó: Getty Images/illusztráció)

Szombaton, kora hajnalban érte el Pest vármegyét a délnyugat felől érkező kiterjedt zivataros rendszer, a tűzoltókhoz csak Budapestről másfél óra alatt több mint hatszázhatvan bejelentés érkezett, túlnyomórészt a pesti oldalról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top