nlc.hu
Szabadidő
Újabb felhőszakadásokat és erős szelet hoz a hidegfront

Újabb felhőszakadásokat és erős szelet hoz a hidegfront

Egy hullámzó hidegfront uralja a hétvége időjárását.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán azt írja, hogy szombaton heves zivatarokra is nagy az esély, amelyeket felhőszakadás, jégeső kísérhet, emellett károkozó szélrohamok (90 km/óra) is előfordulhatnak, emiatt az ország középső részére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Viharos hétvége

(Fotó: Getty Images/illusztráció)

A felhőszakadások a péntekihez hasonlóan újabb özönvizeket hozhatnak, sőt villámárvizek is kialakulhatnak, vasárnap estig helyenként 100 mm csapadék is összegyűlhet. A szombati hőmérséklet nyugaton már a kora őszt idézi, ott 20 fok körül alakul a hőmérséklet, azonban kelet, délkelet felé haladva egyre melegebb lesz, az Alföldön még mindig 30 fok fölé melegszik fel a levegő, a Dél-Alföldön akár 35 fok is lehet.

Vasárnap az ország keleti, északkeleti felére is megérkezik a hűvösebb levegő, délután sem lesz melegebb 19-25 foknál. Ráadásul sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik majd a nyugatira-északnyugatira forduló szél.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top