nlc.hu
Szabadidő

Szputnyik műholdat találtak a festményen

Szputnyik műholdat fedeztek fel a 400 éves vallásos festményen

Ez most bizonyítja az időutazást, vagy csak egy véletlen egybeesés? A felfedezés érdekes témát vet fel mindenképpen!

Egy 400 éves vallásos festményen, ami az Atyát, a Fiút és a Szentléleket ábrázolja, néhány művészetrajongó észrevett egy furcsaságot is: egy olyan gömböt, ami kísértetiesen hasonlít a Szputnyik műholdra. Nem, ez nem Dan Brown következő könyvének szinopszisa, bár tény, hogy az ügyhöz Robert Langdonra lenne szükség. Vagy legalábbis az időutazást is nemrég megjárt Indiana Jonesra. (Bocsi a spoilerért.)

A szóban forgó festmény Ventura Salimbeni olasz művész keze munkáját dicséri, aki az Eucharisztia dicsőítése címet adta a képének – még anno, 1595-ben. Akkor mégis mit keres ott az a szatellitre hajazó forma?! Merthogy ott van: egy kék gömb, amiből peckek állnak ki. Csakhogy a Szputnyik műhold 362 évvel később, 1957-ben állt először Föld körüli pályára. Időutazásról lenne szó? Idegenekről? Vagy csak véletlen egybeesés?

Eucharisztia dicsőítése

Fotó: Universal History Archive/Getty Images

Steve Mera, a Manchesteri Paranormális Nyomozás Egyesületének elnöke, aki a természetfeletti témákra specializálódott, egy konferencián elmondta, hogy rengeteg vallásos témájú festményt lehet az UFO-fenoménnal összefüggésbe hozni. „Az Eucharisztia dicsőítése az 1500-as években készült, és senki sem tudta igazán kisilabizálni, hogy mit is ábrázol a kép tetején lévő forma, amíg rá nem néztünk a Szputnyikra, az első műholdra, ami körberepülte a Földet. Meglepően hasonlít a két alakzat egymásra, egészen az oldalukon lévő kis göröngyig” – magyarázta.

Szputnyik műhold

Fotó: Ray Moreton/Keystone/Getty Images

Nyilván, Salimbeni nem tudhatott a Szputnyikról. Vagy Merának van igaza, aki feltette a mindnyájunkat foglalkoztató kérdést:

„Valahogy tudomást szerzett a jövő eseményeiről a festő?”

A szakértők szerint nem. Egyszerűen csak arról van szó, hogy Salimbeni ezzel a gömbbel ábrázolta az univerzumot, a peckek pedig Isten afeletti hatalmát jelképezik. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top