nlc.hu
Szabadidő

Megkérte a lányát, hogy adjon bele az esküvőjébe

Megkérte a felnőtt lányát az édesanya, hogy adjon bele az esküvőjébe

A világ legtermészetesebb dolga, ha egy szülő beszáll a gyermeke esküvőjének költségeibe, esetleg teljes egészében maga fizeti azt. Azonban a fordított felállás már egész más tészta: biztos jó ötlet, ha anyu pénzt kér a lányától az esküvőjére csak azért, mert a lány férjének van mit a tejbe aprítania?

A Redditen egészen fantasztikus történeteket találni. Mostanában például nagyot fut egy nő sztorija, aki megírta, hogy az 56 éves édesanyja újraházasodni készül, és ráírt egy üzenetet, amiben arra kéri, hogy szálljon be az esküvője költségeibe. A nő pasija, az 59 éves Joseph nem az érintett nő édesapja, jóval később ismerkedett meg az anyjával.

Bár a leírása szerint alapvetően rendes pasi, a lány nem hiszi, hogy hosszabb távon jó párost alkotnának az anyjával, mivel annyira különböznek a nézeteik a politikában és a hétköznapi viselkedésben is. A mostohalányát ráadásul egy alkalommal aranyásónak bélyegezte pusztán azért, mert olyan férfihez ment hozzá, aki jobban keres nála – derül ki a brit Metro cikkéből.

Anya-lánya

Anya-lánya konfliktus. Képünk illusztráció (fotó: Getty Images)

A nő szerint a pár ugyan egy ideje gyűjt már az esküvőre, a férfi nem igazán adott sokat bele, mivel véleménye szerint ez az esemény elsősorban a nőknek fontos.

El nem tudom képzelni, hogy nem látja ebben az anyám a red flaget

– hangzik a vallomásban. A pár négy hónapja járt jegyben, amikor az édesanya megkérte a lányát, hogy szálljon be ő is az esküvő költségeibe.

Megdöbbentem, mert még csak nem is segített kifizetni az én és a férjem esküvőjét, apám fizette ki az ő részét is.

Emellett a nő úgy gondolja, hogy egy gyereknek nem kötelessége fizetni a szülei esküvőjét, még akkor sem, ha már felnőtt korú. Elmondta az anyjának, hogy pénzt ugyan nem tervez adni, de szívesen gondoskodik az esküvői tortáról, vagy más módon segíti az „ifjú házasokat”, de az anyja nem fogadta jól a felajánlást. Sírva hívta fel őt azzal, hogy ő annak idején mennyi mindent tett érte, ő pedig arra nem képes, hogy az élete legboldogabb napjának költségeibe valamennyivel beszálljon.

Az édesanyja ráadásul kimondottan költséges esküvőben gondolkodik, és azt kérték tőle, hogy nagyjából 11 ezer angol font összegben (közel 5 millió forint) szálljon be. A visszautasítás után a nő megírta a történetét a Redditen, mert kíváncsi volt, mit szólnak a döntéséhez az emberek. Szinte mindenki vele értett egyet és nem szimpatizáltak az édesanyjával, és volt, aki találóan megjegyezte, hogy „Mondd azt neki, hogy pont annyival szállsz be, mint amennyivel te is beszálltál az én esküvőmbe”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top