nlc.hu
Szabadidő

Újabb díjat kapott a Magyarázat mindenre

Újabb két nemzetközi díjat nyert a Magyarázat mindenre

Reisz Gábor filmjét ezúttal a Chicago Nemzetközi Filmfesztiválon díjazták, két kategóriában is.

Ismét rangos nemzetközi díjakat kapott Reisz Gábor Magyarázat mindenre című filmje. A forgalmazó Cirko Film tájékoztatása szerint az alkotás nyerte a a Chicago Nemzetközi Filmfesztivál nemzetközi nagyjátékfilmek szekciójában a legjobb filmnek járó, Arany Hugo elnevezésű fődíjat, valamint a legjobb forgatókönyvért járó Ezüst Hugo díjat is megkapta.

filmrészlet

Magyarázat mindenre (Fotó: Cirko Gejzir)

A zsűri indoklása szerint a Magyarázat mindenre “zseniálisan meséli el főhőse felnőtté válásának, egyúttal egy ország kulturális változásainak többrétegű történetét. A szellemesen, lebilincselően és intelligensen elbeszélt, gyönyörű történet egy látszólag jelentéktelen eset nyomán bontakozik ki. A kiválóan megírt, megrendezett és eljátszott film nemcsak a felnőtté válás nehézségeivel foglalkozik, hanem behatóan megvizsgálja az emberi természetet is, amikor a döntések meghozatalának ijesztő kihívásával kell szembenéznie“.

A film – melynek forgatókönyvét Reisz Gábor és Schulze Éva írta – emellett a legjobb forgatókönyvért járó Ezüst Hugo díjat is elnyerte. A főbb szerepekben Adonyi-Walsh Gáspár, Znamenák István, Rusznák András, Hatházi Rebeka, Sodró Eliza, Kizlinger Lilla és Urbanovits Krisztina láthatók. A film a Proton Cinema és az MPhilms gyártásában készült az AVF – Szlovák Audiovizuális Alap támogatásával.
   
A Magyarázat mindenre elnyerte a legjobb film díját a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Horizontok nevű szekciójában.
    
A film október 5. óta látható a magyar mozikban, eddig több mint 36 ezer néző váltott rá jegyet – áll a közleményben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top