nlc.hu
Szabadidő

Quaddal mentettek egy kirándulót

Rosszul lett egy kiránduló Nagyharsánynál, quadon hozták le a hegyről

Szerencsétlenül végződött az október 23-i túrázás.
quad

Rosszul lett egy kiránduló a Baranya vármegyei Villány és Nagyharsány között hétfőn, saját erejéből már nem tudott lejönni a hegyről. Mint az MTI írja, az illető a Nagyharsányi Szoborparknál került bajba. A villányi hivatásos és önkéntes tűzoltók segítettek rajta, a mentőkkel közösen quadon hozták le.

Pár hete a Sághegyi Tájvédelmi Körzetben került bajba egy túrázó, aki több mint 12 órát töltött a hidegben éjszaka egy fa alá szorulva. Az 58 éves férfi egyedül indult kirándulni, letért az ösvényről, megbotlott és 20 métert csúszott lefelé, amíg egy fa megállította. Mozdulni sem tudott, csak a feje és az egyik karja látszott ki. Hiába volt nála telefon, nem tudott segítséget hívni. Végül egy közelben élő nő hallotta meg a kiabálását másnap reggel, ő indult a szomszédokkal, rendőrökkel a férfi keresésére. A bajba került túrázónak óriási szerencséje volt, mivel ha még néhány óráig nem találnak rá, kihűlésben meg is halhatott volna.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top